24SEDAM ŠABAC Novo vozilo za Crveni krst

31.08.2022

14:02

0

Gradonačelnik Pajić rekao je da je reč o vozilu marke "fiat doblo"

24SEDAM ŠABAC Novo vozilo za Crveni krst
img_9553_resize-1-1024x682 - Copyright Opština Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić uručili su danas sekretaru Crvenog krsta Slavku Radovanoviću ključeve novog vozila, čija je vrednost preko 2,2 miliona dinara.

Gradonačelnik Pajić rekao je da je reč o vozilu marke "fiat doblo", koje će Crveni krst koristiti za dostavljanje pomoći materijalno neobezbeđenim građanima u seoskim i gradskim mesnim zajednicama, potrebe narodne kuhinje i njenih korisnika, kao i ostale brojne aktivnosti ove organizacije.

- Budući da su do sada na raspolaganju imali dva vozila koju su stara preko 20 godina ovo vozilo će olakšati i unaprediti rad ove organizacije u pogledu komunikacije sa njenim najudaljenijim korisnicima na teritoriji grada Šapca i dostavljanje pomoći na vreme. Trudimo se da kao odgovorna lokalna samouprava pomognemo onima koji se bave plemenitim radom i drago mi je što u tome uspevamo. U prilog tome govori činjenica da je budžetom grada za 2022. godinu za funkcionisanje usluge Crvenog krsta predviđeno ukupno devet miliona dinara, od kojih je za ovo vozilo izdvojeno više od 2,2 miliona - istakao je gradonačelnik.

Ovom prilikom sekretar Crvenog krsta Slavko Radovanović zahvalio se Gradu Šapcu što je prepoznao problem koji su imali sa nedostatkom dostavnog vozila, koje im je kako kaže bilo neophodno za obavljanje velikih poslova u Crvenom krstu.

- Ovim vozilom organizacija će unaprediti svoj posao, brže ćemo stizati do svojih korisnika, a samim tim trudićemo se da opravdamo poverenje koje nam je ukazano od strane Grada - naveo je Radovanović.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike