STARA PAZOVA: Održano predavanje srednjoškolcima na temu "Siva ekonomija i rad na crno"

13.05.2022

12:15

0

Autor: 24sedam

Edukativno predavanje na napred navedenu Temu održao je Rade Erceg, član Socija- ekonomskog-saveta opštine Stara Pazova i profesor u Tehničkoj školi Stara Pazova

STARA PAZOVA: Održano predavanje srednjoškolcima na temu "Siva ekonomija i rad na crno"
CDA_5151-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

U sredu 11. maja 2022. godine, u Velikoj sali Bele zgrade, Trg dr.Zorana Đinđića bb, u Staroj Pazovi sa početkom u 13,45 časova, za učenike završnih razreda srednje Tehničke škole i srednje Ekonomsko-trgovinske škole iz Stare Pazove održano je predavanje na temu: "Siva ekonomija i rad na crno" u organizaciji Socijalno - ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Edukativno predavanje na napred navedenu Temu održao je Rade Erceg, član Socija- ekonomskog-saveta opštine Stara Pazova i profesor u Tehničkoj školi Stara Pazova. O tome kako se boriti protiv pojava sive ekonomije irada na crno, kroz preventivne, stimulativne i kaznene mere, govorila je Zorica Kešelj, nastavnik sociologije, ustava i prava građana i direktorka srednje Tehničke škole u Staroj Pazovi.

Nakon održanog predavanja i edukacije , učenici su popunili Upitnik na temu "Šta znaš o sivoj ekonomiji i radu na crno" sa namerom da se utvrdi koliko su od predavanja usvojili i naučili o tome šta je "siva ekonomija" i kako se protiv nje boriti.

Predavanju su prisustvovali i predstavnici socijalnih partnera u SES-u: Lokalne samouprave-opštine Stara Pazova, Unije poslodavaca Stare Pazove, Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova, članovi Radne grupe SES-a za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno, direktorka srednje Tehničke škole Zorica Kešelj i profesori odeljenja škola čiji su učenici obuhvaćeni predavanjem.

Predavanje je planirano u Akcionom planu rada Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova za 2022. godinu, sa ciljem preventivnog rada i edukacije mladih i ukazivanja na štetnost pojava "sive ekonomije i rada na crno" kako na pojedince, tako i na poslodavce koji posluju legalno, i na prihode budžeta lokalnih zajednica i države u celini.

Posle završenog predavanja za učenike završnih razreda srednjih škola, Socijalno- ekonomski savet opštine Stara Pazova, će u narednom periodu analizirati Upitnike koje su nakon predavanja popunili učenici koji su bili prisutni na edukativnom predavanju, i o utvrđenim rezultatima izdati odgovarajuću publikaciju i Saopštenje za javnost.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike