Gorela napuštena fabrika u Novoj Varoši: Gust dim prekrio naselje, meštani se uplašili da se vatra ne proširi do kuća (FOTO)

26.08.2022

20:22

0

Dim je počeo da se širi naseljem, a vatrogasci su uz velike napore uspeli da lokalizuju vatru

Gorela napuštena fabrika u Novoj Varoši: Gust dim prekrio naselje, meštani se uplašili da se vatra ne proširi do kuća (FOTO)
1661540599pozar-u-slogi-nova-varos-1024x768 - Copyright RINA

Tokom ranih večernjih sati došlo je do izbijanja požara u upravnoj zgradi fabrike Sloga a.d. u Novoj Varoši, koja već nekoliko godina ne radi, a objekat je napušten. Meštane je uplašio gust, crn dim a na lice mesta je odmah izašlo nekoliko vatrogsnih ekipa.

- Tu zgradu niko ne čuva, a u trenutku izbijanja požara čuli smo da se u njoj nalazila grupa mladića. Dim je počeo da se širi naseljem, a vatrogasci su uz velike napore uspeli da lokalizuju vatru - kaže jedan od meštana i dodaje da ovo nije prvi incident u Novoj Varoši u poslednjih nekoliko dana. 

- Nepoznata lica provaljivala su u nekoliko udaljenih objekata u kojima niko ne boravi, sumnja se da je i ovaj požar povezan sa tim - ističu meštani. 

U tom preduzeću, koje se bavi proizvodnjom autodelova hidraulike i pneumatike za teretna vozila, autobuse i traktore, nekada su proizvodi odlazili na tržišta širom Evrope, a već tri godine i posle neuspele prodaje fabrika ne radi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike