24SEDAM NEGOTIN Petrovdanski vašar privukao staro i mlado

13.07.2022

12:11

0

Autor: 24sedam

Na vašar su stigli i brojni Krajinci koji decenijama žive i rade u inostranstvu, a u zavičaju provode godišnje odmore

24SEDAM NEGOTIN Petrovdanski vašar privukao staro i mlado
Negotin - Copyright Opština Negotin

Tradicionalni Petrovdanski vašar ovog leta okupio je brojne posetioce, ali i trgovce koji su došli sa svih strana.

Negotinski Petrovdanski vašar okupio je staro i mlado. Na vašar su stigli i brojni Krajinci koji decenijama žive i rade u inostranstvu, a u zavičaju provode godišnje odmore. Sa posetom većom nego tokom prolećnog, Đurđevdanskog vašara, u Negotin je došlo i mnogo gostiju iz Rumunije, a samo za prva dva dana zabeleženo je skoro 1.100 prelaska državne granice Rumunije i Srbije.

Interesovanje prodavaca, saznajemo u JKP „Badnjevo“, bilo je znatno veće nego na prethodnom prolećnom vašaru u maju, pa je sav predviđeni prostor za vlasnike zabavnih sadržaja i tezge bio popunjen. Cene zakupa su, vele, ostale iste i nisu menjane poslednje tri godine.

Stigli su na vašar i mnogi Timočani i Krajinci, ali i trgovci iz cele Srbije, prodavci mekika, kafane, preprodavci tekstila, prodavci polovne robe, navode Novosti.

I ove vašarske dane obojili su svojim proizvodima čuvari tradicionalnih zanata, pa je tako zabeležena dobra ponuda ratluka, šećerlema i orasnica, lulica i lizalica domaće proizvodnje. Tu su i ćilimari, grnčari i korpari, ali i kamenoresci, te prodavci predmeta od drveta, proizvođači vina i rakija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike