24SEDAM NEGOTIN Nagrađeni najboji autori “Vrmdža festa”

03.08.2022

11:46

0

Autor: 24sedam

Od 70 filmova koliko ih je stiglo za šesto izdanje “Vrmdža festa” selektor Velimir Stojanović odabrao je 29 za žiriranje,

24SEDAM NEGOTIN Nagrađeni najboji autori “Vrmdža festa”
Negotin - Copyright Opština Negotin

Na šestom Festivalu turističkog, dokumentarnog i ekološkog filma, održanom u Vrmdži kod Sokobanje, nagrađeni su najbolji autori turističkog, ekološkog i kategoriji etno kulture života na selu, kao i najbolja ostvarenja u filmskoj i televizijskoj produkciji.

Gran pri festivala, “Latin grad” ravnopravno su dobili Predrag Todorović  za film „Krošnja“ u produkciji TV centar Svilajnac i Dragoslav Gogić za film “ Između pokreta i sporta” u produkciji RTS-a.

Od 70 filmova koliko ih je stiglo za šesto izdanje “Vrmdža festa” selektor Velimir Stojanović odabrao je 29 za žiriranje, a stručni žiri u sastavu: Dejan Dabić, predsednik, Jelena Stojanović  i Slaviša Krstić, članovi uručio je nagrade najboljima.

Oliver Paunović za film „Dobro došli u Svrljig“ osvojio je nagradu za najbolji promotivni turistički film, Mohači Huba za film „Čuvari prirode Vojvodine” za najbolji promotivni ekološki film, a “Čežnja” Andreja Tomina priznanje za najbolji debitanski film, pišu Novosti.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Nebojša Ilić za film „Jagorida”, za najbolji scenario Branka Bešević Gajić za film „Svedočanstva - Manastir Tumane”, za najbolju kameru Nebojša Resanović za film „Ispod kruške, kruška“, za najbolju montažu Živomir Mihajlović za film „Raskovnik“, a za najbolju muziku Marija Milosavljević za film “Brus – zavičaj”.

Uručena su i specijalna priznanja i to: Bojanu Vojnovom za celokupni estetski kvalitet za film “Ako tradicija nestane”, Danilu Petroviću za očuvanje prirodnih lepota Srbije za film “Negotinske pivnice”, Aleksandru Ćiriću za očuvanje religije i kulturnog nasleđa za film “Priče Malog Jerusalima”, Stefanu Ćiriću za promociju ruralnih predela Srbije za film “Festival slobodnih reka i planina” i Miletu Jasniću za promociju i očuvanje starih zanata za ostvarenje “Zvuci frule pod Golijom – Marko Pendić”.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike