24SEDAM NEGOTIN Uručeni ugovori građanima za nabavku kotlova na pelet

18.08.2022

12:46

0

Autor: 24sedam

Vrednost projekta iznosi četiri millliona, rekao je Veličković

24SEDAM NEGOTIN Uručeni ugovori građanima za nabavku kotlova na pelet
299824333_430541939100103_5830429497389010434_n - Copyright Opština Negotin

Danas je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, uručio ugovore građanima koji su se prijavili na konkurs za nabavku koltova na pelet koji je Opština Negotin raspisala uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije. Osmoro naših sugrađana nabaviće kotlove na pelet uz subvencije od 90 procenata.

"Vrednost projekta iznosi četiri millliona, jedan milion je učešće lokalne samouprave, a tri miliona ucešće resornog ministarstva. Usled manjeg odziva građana, svi koji su prošli, uz odobrenje  ministarstva, dobiće subvencije od 90 procenata što smatram da je više nego dobro, i ujedno pozivam sve da prate konkurse lokalne samouprave i ministarstva koji će im pomoći da reše značajne individualne probleme. U toku je još jedan konkurs koji smo raspisali uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, za zamenu stolarije, toplotne pumpe i solarne panele za koji je izdvojeno 16 miliona dinara, po osam miliona lokalna samouprava i resorno ministarstvo. Znam da su mnogi građani zainteresovani i ujedno apelujem na sve da pripreme i popune dokumentaciju, i nadam se da će proći kao i naši sugrađani koji su danas potpisali ugovore. Nadam se da su zadovoljni i mislim da su prošli bolje nego što su i sami očekivali. Važno je da se prate konkursi.", istakao je predsednik Veličković i pozvao građane da budu mobilni, zainteresovani za sve sto se radi u njihovom interesu i u sklopu mera koje se preduzimaju u cilju zaštite životne sredine kroz smanjenje zagađenja vazduha i povećanja energetske efikasnosti.

Javni konkurs za bespovratna sredstva domaćinstvima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Negotin traje do srede 24.avgusta a sve potrebne informacije se mogu naći na sledećem linku:

http://www.negotin.rs/ads-javni-konkurs-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-domacinstvima-za-energetsku-sanaciju-porodicnih-kuca-i-stanova-na-teritoriji-opstine-negotin-u-okviru-realizacije-programa-energetske-sanacije-stambenih-zgrada-porodicnih-kuca-i-stanova-jp-122-657.htm.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike