Izgorelo preko 20 hektara šume kod Priboja: Vatrogasci uspeli da lokalizuju vatrenu stihiju

19.08.2022

08:12

0

Plamen je prvo zahvatio nisko rastinje, a kasnije se proširio na obližnju šumu

Izgorelo preko 20 hektara šume kod Priboja: Vatrogasci uspeli da lokalizuju vatrenu stihiju
1660895908_priboj-vatra-ugrozila-domacinstva-fotorina3 - Copyright RINA

Požar koji je zahvatio šumu u selima Podina i Brojanice na teritoriji opštine Priboj posle višečasovne borbe vatrogasno- spasilačkih ekipa je lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

- Vatra više ne ugrožava domaćinstva koja se nalaze u blizini, a prioritet u gašenju nam je bio da obezbedimo upravo te objekte. Trenutno gasimo vatru na delu koji je teško pristupačan i ne preti opasnost od daljeg širenja - potvrđeno je  u vatrogasno-spasilačkoj jedinici Prijepolje.

Plamen je prvo zahvatio nisko rastinje, a kasnije se proširio na obližnju šumu. Vatrogascima su u pomoć protekli meštani ova dva sela, ali i kolege iz drugih gradova i opština.

- Vatra se uz pomoć vetra brzo širila i za gotovo dva sata, požar je zahvatio površinu preko 20 hektara. Ubrzo je stigla pomoć ne samo iz okolnih gradova Priboja, Užica, već već iz Čačka i Kraljeva - rečeno je u vatrogasno-spasilačkoj službi.

Nadležni još jednom apeluju na sve građane da ni u kom slučaju ne pale vatru na otvorenom, jer u ovom doba godina i usled visokih temperatura i najmanji plamen može izazvati katastrofu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike