24SEDAM NEGOTIN U Sikolu otvoreni 20. Čučuk Stanini dani

09.08.2022

08:49

0

Autor: 24sedam

Manifestaciju je otvorio Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin

24SEDAM NEGOTIN U Sikolu otvoreni 20. Čučuk Stanini dani
NEG_9968 - Copyright Opština Negotin

Manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva koja neguje sećanje na čuvenu heroinu Stanu Plještić otvorena je u njenom rodnom selu Sikolu.

Manifestaciju je otvorio Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin.

"Dragi čuvari narodne tradicije, ponosni smo na vašu istrajnost u negovanju narodnih običaja, a posebno na naše Sikoljane koji predano neguju sećanje na heroinu, malu Stanu, primer hrabre i odane žene krajinskog junaka Hajduk Veljka, ravne po junaštvu, vernog saputnika u životu i najtežim trenucima. 209. godišnjicu pogibije čuvenog vojvode obeležićemo za nekoliko dana, tačnije u četvrtak 11. avgusta. Naša dužnost i obaveza je da mlade naučimo koliko je hrabrosti, junaštva i ljubavi prema domovini utkano u našu istoriju. Nikada ne smemo zaboraviti naše pretke i njihovo čojstvo!" istakao je Gugić.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su članovi KUD „Branko Olar“ iz Slatine, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, GKUD „Velimir Markičević“ iz Majdanpeka, KUD „Izvor Lovci“ iz Lovca kod Jagodine, KUD „Vrelo Šarkamen“ iz Šarkamena, KUD „Radislav Nikčević“ iz Miloševa kod Jagodine, KUD „Leskovo“ iz Leskova i domaćini KUD“Čučuk Stana“. Čučuk Stanine dane u Sikolu organizovali su KUD „Čučuk Stana“ i Mesna zajednica Sikole.


Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike