Vanredna situacija uvedena u Boru, povećava se broj zaraženih

22.10.2020

07:59

0

Vanredna situacija uvedena u Boru, povećava se broj zaraženih
Copyright Tanjug/AP Photo/Vincent Thian)

Zbog trenutne epidemiološke situacije i povećanog broj novozaraženih na teritoriji opštine Bor biće uvedena vanredna situacija, saopštili su članovi Stručno operativnog tima za higijensko epidemiološke mere nakon održanog sastanka.

– Najverovatnije će danas lokalni Krizni štab proglasiti vanrednu situaciju. Apelujemo na građane da poštuju sve preporučene mere, a ukoliko se ne poštuju angažovaće se i inspektori koji će raditi kontrole – kazala je dr Vesna Radosavljević, direktorka borskog Doma zdravlja.

Dr Javorka Stankulić, načelnica Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja je naglasila da je od juče registrovano četvoro novoobolelih od virusa korona.

– Dve su osobe ženskog pola i dva muškarca, i imamo jednu osobu koja je po nekoliko puta na kontrolnom testu pozitivna. Starosna struktura novoobolelih je od 40 do 52 godine i jedna mlađa osoba od 19 godina. Najverovatnije je reč o porodičnim kontaktima, u jednom slučaju su otac i ćerka gde je najverovatnije došlo do prenosa infekcije u porodičnim uslovima od majke, a kod drugih supružnika se ne zna tačno izvor infekcije ali su oboje pozitivni. Svi su sa blažim simptiomima, na terapiji su i javljaju se sa redovnim kontrolama – kazala je dr Stankulić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike