Stop bahatim vozačima: Novosađani stubićima protiv parkiranja na zelenoj površini

24.12.2020

12:44

0

Nakon velikog broja žalbi građana, ovu odluku donela je Gradska uprava za inspekcijske poslove

Stop bahatim vozačima: Novosađani stubićima protiv parkiranja na zelenoj površini
Copyright RINA/ Sajt grada Užica

Prostor oivičen Bulevarom Evrope i ulicama Ive Andrića, Heroja Pinkija i Ćirila i Metodija biće zaštićen od nepropisnog parkiranja postavljanjem stubića, a na zahtev Novosađana koji su se svakodnevno žalili na vozače koji na toj površini ostavljaju automobile.

Odluka o zaštiti travnate površine doneta je nakon što se portal 021.rs obratio Gradu, jer su im se građani javili da svakodnevno viđaju automobile parkirane na zelenoj površini.

– To je jedan slepi deo Ćirila i Metodija koji je tu ostao od kako je sagrađen Bulevar Evrope i kružni tok sa Bulevarom patrijarha Pavla. Razumem da ljudi koriste slepi deo ulice da se tu parkiraju, jer nema dovoljno parkinga, ali sada sve više viđamo da se parkiraju i na zelenoj površini. Ne znamo zašto iz Grada to dozvoljavaju, ali ako su već ostavili da ovo bude neki zeleni trg, površina pored prometnog kružnog toka i raskrsnice, nema smisla da trava bude uništena vozilima – priča sugrađanin sa Limana IV za 021.

Pročitajte još

U Gradskoj upravi su naveli da su na ovom prostoru uz Ulicu Ive Andrića planirani sportski tereni i zelena površina.

Službe Gradske uprave za građevinsko zemljište i Gradske uprave za inspekcijske poslove obišle teren i sagledale mogućnosti rešenja problema, kako bi se do privođenja prostora nameni javna zelena površina zaštitila od nepropisnog parkiranja. Kako su naveli, sada će prostor biti obezbeđen postavljanjem zaštitnih stubića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 021.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike