24SEDAM NEGOTIN Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova

25.07.2022

09:34

0

Autor: 24sedam

Krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Negotin

24SEDAM NEGOTIN Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova
Negotin - Copyright Opština Negotin

Opština Negotin je danas raspisala Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova u okviru realizacije Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Mere energetske sanacije u domaćinstvima predviđene Programom i Pravilnikom, sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova.

Krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Negotin. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od direktnih korisnika/privrednih subjekata sa liste direktnih korisnika/privrednih subjekata koju je objavila Komisija za realizaciju mera energetske sanacije, u skladu sa članom 3. Odluke o izboru direktnih korisnika/privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Negotin.

Predmet Javnog konkursa je sufinansiranje sledećih mera energetske efikasnosti:

1) zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, za porodične kuće i stanove.

2) postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za porodične kuće.

3) postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće (za ovu meru se može konkurisati i zajedno sa merom postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za porodične kuće iz stava 1. tačka 2), ovog odeljka.

4) nabavka i instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove.

5) zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove (za ovu meru se može konkurisati samo zajedno sa merom zamene postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim iz stava 1. tačka 4), ovog odeljka).

6) nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće.

7) nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Ukupno planirana sredstva koje opština Negotin zajedno sa sredstvima Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti dodeljuje putem ovog konkursa iznose 15.000.000,00 dinara.

Opširnije na linku: http://www.negotin.rs/ads-javni-konkurs-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-domacinstvima-za-energetsku-sanaciju-porodicnih-kuca-i-stanova-na-teritoriji-opstine-negotin-u-okviru-realizacije-programa-energetske-sanacije-stambenih-zgrada-porodicnih-kuca-i-stanova-jp-122-657.htm

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike