24SEDAM KRALJEVO Šesnaest kraljevačkih osnovnih škola obogatilo svoje informatičke kabinete sa 85 laptopova i 52 projektora

21.07.2022

16:23

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković prisustvovali su podeli ove značajne informatičke opreme direktorima škola

24SEDAM KRALJEVO Šesnaest kraljevačkih osnovnih škola obogatilo svoje informatičke kabinete sa 85 laptopova i 52 projektora
DSC_2942 - Copyright Grad Kraljevo

U okviru druge faze projekta „Digitalne učionice“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, šesnaest kraljevačkih osnovnih škola dobile su donaciju u vidu 85 laptopova i 52 projektora.

Priliku za usavršavanje i unapređenje digitalne pismenosti putem savremene opreme, imaće đaci koji pohađaju osnovne škole u Vitkovcu, Vrbi, Lađevcima, Adranima, Žiči, Roćevićima, Sirči, Ušću, Vitanovcu, Godačici, Brezovi, kao i učenici škola „Braća Vilotijević“, „Vuk Karadžić“, „Jovo Kursula“, „Sveti Sava“ i „Čibukovački partizani“.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković prisustvovali su podeli ove značajne informatičke opreme direktorima škola koja je upriličena u Mašinsko-tehničkoj školi „14. oktobar”.

„Odluka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja veoma je dobra i značajno utiče na ostvarenje digitalne pismenosti svih učenika na teritoriji čitave Srbije bez obzira da li oni pohađaju osnovne škole koje se nalaze u centru grada, prigradskim naseljima ili na seoskom području“, smatra gradonačelnik.

Kako je pojasnio, rukovodilac Školske uprave Bojana Marinković je, nakon razgovora sa direktorima osnovnih škola sa teritorije Grada, uskladila raspodelu sa potrebama i zahtevima škola kojima je ova vredna oprema najneophodnija.

„Očekujem da će u narednim godinama kraljevačke škole dobiti još računarske opreme kako bi, uz pomoć Ministarstva prosvete, u potpunosti opremili sve osnovne i srednje škole na teritoriji našeg grada“, poručio je Terzić.

U ime škola koje su dobile ovu vrednu donaciju, Školskoj upravi, resornom ministarstvu i Gradu, zahvalio je direktor OŠ „Sveti Sava“ Zvonko Ljubisavljević.

„Ovaj projekat je dobar način da Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava rade na tome da se što više dece digitalno opismeni. Oprema koju će dobiti naša škola biće iskorišćena upravo za osavremenjavanje nastave, uvećavanje digitalne pismenosti i razvijanje kompetencija nastavnika jer je potrebno da oni koji prenose znanje, pogotovo u ovoj oblasti, budu osnaženi, a bez tehnike, u ovom slučaju računara i projektora, to nije ni moguće izvesti“, istakao je Ljubisavljević.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Milena Brković, naglasila je da će dva laptopa i pet kompleta koji se sastoje od laptopa, projektora i postolja, koliko su dobili, znatno unaprediti nastavno-obrazovni proces u njihovoj školi.

U cilju unapređenja digitalizacije nastavnih procesa, u decembru 2021. godine, zahvaljujući Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, donaciju vrednu više od 50.000.000 dinara u vidu 348 računara i 23 štampača dobile su  četiri srednje i jedanaest osnovnih kraljevačkih škola.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike