24SEDAM KRALJEVO Gradonačelnik obišao radove na nasipanju puta u Miločaju

21.07.2022

11:17

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik je podsetio na to da je 2016. godine za asfaltiranje puteva na seoskom području obezbeđeno 35.000.000 dinara, a 2021. godine čak 135.000.000 dinara, dok će ove godine biti izdvojeno još više sredstava

24SEDAM KRALJEVO Gradonačelnik obišao radove na nasipanju puta u Miločaju
IMG_20220720_100541 - Copyright Grad Kraljevo

U selu Miločaj, nadomak Kraljeva, u Ulici Nadežde Petrović, Javno komunalno preduzeće „Putevi“ izvelo je radove na nasipanju lokalnog nekategorisanog puta.

Sa predstavnicima JKP „Putevi“ i saradnicima – članovima Gradskog veća Grada, radove je obišao gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je i razgovarao sa predsednikom Mesne zajednice Miločaj i meštanima ulice.

Kako je podsetio, grad Kraljevo ima najveću teritoriju u Srbiji, posle Beograda, pa je neophodno obezbediti sredstva da se na celom području – od Bzovika, Rudna, Studenice, Mlanče na jednoj strani, pa do Godačice, Gledića, Zakute, Sibnice, Petropolja, podaspu i asfaltiraju putevi i iznađu načini za rešavanje problema svih građana.

„Vredni radnici JKP ‘Putevi’ Kraljevo svakodnevno rade na terenu, a mi svi zajedno – gradonačelnik, zamenik, pomoćnici, većnici, trudimo se da u razgovoru sa građanima saznamo koje su to njihove potrebe i da rešavamo probleme. Najbolji način za to je da odete u selo, razgovarate direktno sa tim ljudima i nakon toga uradite sve što je u vašoj moći kako biste uspeli da prevaziđete izazove sa kojima se oni suočavaju“, izjavio je Terzić.

Prema rečima gradonačelnika, u budžetu za 2022. godinu opredeljeno je ukupno 175.000.000 dinara za redovno održavanje puteva na teritoriji grada Kraljeva – 100.000.000 dinara za redovno održavanje puteva u okviru Generalnog urbanističkog plana i dodatnih 75.000.000 za puteve van GUP-a i obezbeđeno je  20.000.000 dinara za urgentna održavanja.

„Mislim da je to dovoljno sredstava kako bismo uspeli da podaspemo puteve i, pored toga, imamo sredstva za asfaltiranje. Iako je cena bitumena i drugih komponenata, koje su neophodne da bi se podasuli i asfaltirali putevi, porasla, obećavam da ove godine sigurno nećemo asfaltirati manje puteva nego prošle, možemo da uradimo samo više“, poručio je Terzić.

Gradonačelnik je podsetio na to da je 2016. godine za asfaltiranje puteva na seoskom području obezbeđeno 35.000.000 dinara, a 2021. godine čak 135.000.000 dinara, dok će ove godine biti izdvojeno još više sredstava.

Prema rečima šefa građevinske operative JKP „Putevi“ Milorada Erdoglije, u okviru redovnog održavanja nekategorisanog puta tj. Ulice Nadežde Petrović, biće nasut drobljeni kameni agregat u dužini oko 100 metara. On je dodao da će biti izvršeno i planiranje materijala u Puškinovoj ulici u dužini oko 700 metara. Podsetio je na to da su u preteklom periodu izvođeni radovi na teritoriji Grdice, Oplanića, Adrana, Lađevaca, a već sutra, u saradnji sa kolegama iz Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“, po planu, nastavljaju izvođenje radova u Žiči, Ribnici, Kovačima.

U razgovoru sa gradonačelnikom, meštani Miločaja požalili su se na ozbiljan problem koji imaju zbog toga što su ostali bez mosta u nedavnim poplavama.

„Kada dođete u selo, meštani znaju da pohvale, ali i da kažu sa kojim se sve problemima suočavaju. Morate da pogledate stanje na terenu, razgovarate sa tehničkim licima, da struka pronađe rešenje za izgradnju ili rekonstrukciju postojećeg mosta, a Grad da obezbedi sredstva kako bi rešili problem i omogućili da meštani mogu brzo da stignu i do svojih kuća i imanja, a ne da kruže kilometrima u oba smera. Naći ćemo rešenje i pomoći građanima jer to je naša dužnost“, istakao je prvi čovek grada Kraljeva.

Predsednik MZ Miločaj Darko Sretović izrazio je zahvalnost gradonačelniku Terziću i njegovim saradnicima na poseti i obilasku radova na nekategorisanim putevima, koji su veliki problem u seoskim područjima, ali kako ističe, za meštane Miločaja najveći problem je most, koji je stavljen van upotrebe, a koji spaja Cvetke, zaselak Gajčane, školu, ambulantu i njegova sanacija najveći je prioritet za meštane ovog kraja.

„U razgovoru sa gradonačelnikom i ljegovim saradnicima dogovoreno je da se pošalje nadležni organ koji će da utvrdi stanje na terenu i napravi projekat kako bi naredne godine bio izgrađen potpuno nov most“, izjavio je Sretović.

Veliku zahvalnost gradonačelniku što je prilikom posete uvideo na licu mesta stanje problema koji brine mnoge meštane i dao obećanje da će da pomogne, izrazio je i meštanin Dobrivoje Janić.

„Most koji nije u funkciji predstavlja žilu kucavicu celog mesta jer  povezuje gornji deo Miločaja i Cvetke sa centrom Miločaja, a ljudi koji obitavaju u tom delu moraju da prelaze 10 do 15 kilometara kako bi došli do svojih njiva, škole ili ambulante“, izjavio je Janić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike