Drama na Svrljiškim planinama! Sekao šumu pa se teško povredio, vatrogasci pešačili tri kilometra do njega (FOTO)

21.07.2022

15:50

0

Autor: M. Kostić

Vatrogasci-spasioci vatrogasne jedinice iz Svrljiga spasli su B .G. koji je danas u udaljenom delu Svrljiških planina zadobio teške telesne povrede

Drama na Svrljiškim planinama! Sekao šumu pa se teško povredio, vatrogasci pešačili tri kilometra do njega (FOTO)
viber_slika_2022-07-21_17-37-56-236 - Copyright Foto: 24sedam/P.A.

Vatrogasci-spasioci vatrogasne jedinice iz Svrljiga spasli su B. G. koji je danas u udaljenom delu Svrljiških planina zadobio teške telesne povrede - otvoreni prelom leve potkolenice, pri obaranju stabla drveta.

B. G. je obavestio svog prijatelja da je teško povređen, a on je odmah slučaj prijavio svrljiškom domu zdravlja. Znajući o kakvom terenu se radi, ekipa Doma zdravlja obavestila je Vatrogasnu jedinicu, a mladi pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade u Svrljigu Ivan Antić i Nenad Đorđević nisu oklevali ni trena i odmah su krenuli na lokaciju gde se nalazio nesrećni čovek.

Vatrogasci Antić i Đorđević pokušali su da se probiju do mesta nezgode džipom, ali to im nije pošlo za rukom jer su loš položaj terena i gusta šuma onemogućili dalju vožnju, pa su do povređenog pešačili skoro tri kilometra, zajedno sa ekipom Doma zdravlja Svrljig.

Povređenom čoveku odmah je ukazana prva pomoć, a potom su ga vatrogasci do vozila odneli na nosilim, uz pomoć njegovih prijatelja koji su zajedno sa njim učestvovali u seči šume.


Po dolasku u Svrljig povređeni je upućen na dalje lečenje u Urgentni klinički centar Niš.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike