Narodna kuhinja deli 300 obroka dnevno za najugroženije Prokupčane

24.10.2020

08:50

0

Narodna kuhinja deli 300 obroka dnevno za najugroženije Prokupčane
Copyright Pixabay

U otežanim uslovima i uz poštovanje svih preventivnih mera, oko 300 najugroženijih Prokupčana svakodnevno u Narodnoj kuhinji dobija po jedan kuvani obrok. Kako ističu u Crvenom krstu koji je zadužen za pripremu i podelu hrane, zalihe namirnica za pripremu su obezbeđene za narednih nekoliko meseci tako da i tokom zime neće biti problema sa hranom za korisnike kuhinje.

Obroci se dele u prostorijama Sportske hale u Prokuplju uz poštovanje svih higijenskih i epidemioloških mera zbog virusa korona.

– Spiskove korisnika kuhinje pravi prokupački Centar za socijalni rad i oni se menjaju, u zavisnosti od toga koliko socijalno ugroženih sa njihove evidencije ispunjava uslove za dobijanje besplatnog obroka – kažu u Crvenom krstu za portal Južne vesti.

Kako tvrde, na ovaj način se pomaže socijalno ugroženim stanovnicima Prokuplja da prežive jesenji i zimski period, kada je smanjena mogućnost zarade, jer nema sezonskih poslova.

Namirnice su obezbeđene delom od nadležnih ministarstava, dok je deo novca za rad narodne kuhinje obezbedio Grad Prokuplje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike