24SEDAM KRALJEVO Veliki uspeh učenika kraljevačke Medicinske škole na prijemnom ispitu

13.07.2022

09:43

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić čestita svojim mladim sugrađanima

24SEDAM KRALJEVO Veliki uspeh učenika kraljevačke Medicinske škole na prijemnom ispitu
med.-skola-1 - Copyright Grad Kraljevo

Medicinska škola u Kraljevu je na drugom mestu po procentu kandidata koji su položili prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu u ovoj školskoj godini. Bolji od kraljevačkih medicinara su jedino učenici Užičke gimnazije, dok su mladi Kraljevčani koji su se opredelili za studije medicine za sobom ostavili drugare iz beogradskih gimnazija, ali i gimnazija Bajine Bašte, Sremske Mitrovice, Čačka, Zrenjanina.

Vest o uspehu kraljevačkih srednjoškolaca koji su pohađali Medicinsku školu na prijemnom na beogradskom Medicinskom fakultetu do direktorke Škole stigla je u vidu čestitke dekana Medicinskog fakulteta.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić čestita svojim mladim sugrađanima, koji i na ovaj način ime Grada Kraljeva visoko pozicioniraju skrećući pažnju na to koliko se u našem gradu pažnje posvećuje obrazovanju i ulaže u znanje.

„Motivisanost naših mladih sugrađana da i pre postizanja velikih uspeha na, u ovom slučaju, polju medicine – kao formirani stručnjaci, budu spremni da odgovore na ispitima znanja na svakom nivou obrazovanja, za svaku je pohvalu. Ovako visok plasman na prijemnom tek je, sigurno, jedan od prvih koraka ka vrhunskim rezultatima u oblasti medicine koje možemo očekivati od naše dece“, smatra gradonačelnik, čestitajući i učenicima i nastavnicima na zajedničkom uspehu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike