24SEDAM KRALJEVO Meštani Beranovca neumorni – vikend radna akcija

11.07.2022

10:54

0

Autor: 24sedam

Prema rečima Petra Šalinića, predsednika Saveta mesne zajednice Beranovac, akcije poput nedeljne su za meštane ovog kraja uobičajene i redovne

24SEDAM KRALJEVO Meštani Beranovca neumorni – vikend radna akcija
DSC_0620 - Copyright Grad Kraljevo/Goran Šljivić

Stanovnici Beranovca i Jovca, članovi Saveta mesne zajednice, odbornici, igrači i navijači Fudbalskog kluba Ribnica iz Jovca, mladi i stari… udružili su se još jednom kako bi svoj kraj sredili i ulepšali. Kosili su prostor oko fudbalskog stadiona, a uz prostorije kluba dograđuju još jedno kupatilo – za gostujuće igrače, budući da ovaj klub, star pola veka, sa omladinskim i pionirskim timom, igra Okružnu ligu. Takođe, uređen je prostor oko teretane na otvorenom i trim staze, kao i druge zelene površine u ovom delu naselja.

Prema rečima Petra Šalinića, predsednika Saveta mesne zajednice Beranovac, akcije poput nedeljne su za meštane ovog kraja uobičajene i redovne jer oni ne dozvoljavaju da žive u zapuštenom i nesređenom okruženju. Kako kaže, oni ne žele da samo čekaju javna komunalna preduzeća da završe nešto što oni sami, pored svojih kuća, treba i mogu da urade.

„Treba da naučimo kako treba da živimo u zajednici, da se udružujemo za svoje dobro. Hajde da sami krenemo, pokrenemo jedni druge, da uradimo nešto i za decu, ne samo da imamo ličnu korist. Mi stariji treba da pomognemo mladima da idu dalje i napreduju. Voleo bih da ovo postane tradicija“, kaže predsednik Saveta, dodajući da su među akcijašima uglavnom mladi, ali pomažu i oni koji su zagazili u devetu deceniju života.

Uz pomoć Grada i javnih komunalnih preduzeća „Čistoća“ i „Putevi“, meštani su ranije već očistili deo kod vrtića „Milomir“. Takođe, udruženo su uredili i seosko groblje, napravili pristupne puteve.

Šalinić je zahvalio Gradu odnosno gradonačelniku i javnim komunalnim preduzećima na pomoći i podršcu ističući da „sami ne bismo mogli ništa, ali zajedno – vidi se koliko možemo“.

Meštane Beranovca i Jovca tokom akcije obišao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. On je istakao da je ovakav način života u zajednici primer ujedinjenih ljudi koji bez ikakvog ličnog interesa žele da doprinesu boljem životu u mestu u kojem žive.

Gradonačelnik je podsetio na to da je u ovom delu grada mnogo toga urađeno kako bi svi meštani imali uslove za kvalitetan život – napravljen je put kroz Jovac, pešačka staza, ambulanta, vrtić, teretana na otvorenom i trim staza, dnevni centar za stare… Takođe, Grad je obezbedio sredstva kako bi fudbalski stadion bio osvetljen.


Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike