24SEDAM KRALJEVO Grad finansira posebne programe u sportu

14.06.2022

13:46

0

Autor: 24sedam

AMSK „KV rejsing tim“ dobio je 1,3 miliona za obeležavanje 50 godina auto-moto trka na Beraovcu, a SUBS „Sloga“ milion dinara za razvoj borilačkih sportova i organizaciju Prvenstva Balkana

24SEDAM KRALJEVO Grad finansira posebne programe u sportu
Kraljevo - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Kao i lane, za finansiranje posebnih programa u sportu i ove godine iz gradskog budžeta Kraljeva opredeljeno je pet miliona dinara ovdašnjim sportskim klubovima, udruženjima i organizacijama.

Posebni programi, kako stoji u obrazloženju Sportskog saveza Kraljeva, podrazumevaju aktivnosti koje ne spadaju u redovna finansiranja, odnosno organizaciju ili učešće na turnirima ili manifestacijama koje reprezentuju i klubove i grad na Ibru.

Tako je odlukom Gradskog veća ovdašnji Sportski savez za razvoj košarkaškog, rukometnog i atletskog sporta kroz organizaciju međunarodnih turnira i mitinga dobio 1,8 miliona dinara. Od tog iznosa po 600.000 dinara Savez će uložiti u organizaciju  košarkaškog turnira u septembru na kojem je, uz domaću Slogu, najavljeno učešće košarkaša Partizana, čačanskog Borca i španske Valensije, kao i za septembarski atletski miting i rukometni turnir u oktobru.

AMSK „KV rejsing tim“ dobio je 1,3 miliona za obeležavanje 50 godina auto-moto trka na Beraovcu, a SUBS „Sloga“ milion dinara za razvoj borilačkih sportova i organizaciju Prvenstva Balkana.

Za organizaciju odbojkaškog turnira za pionire i kadete i kampa na Goču Odbojkaški klub „Tehničar“ dobio je 400.000 dinara, FK „Magnohrom“ 200.000 dinara za organizaciju turnira dece rođene 2008. godine, isti iznos dobio je i FK „Proleter“ iz Pečenoga za poboljšanje kvaliteta fudbalskog terena, kao i Kik-boks klub Kraljevo za pripreme za učešće na Prvenstvu Balkana.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike