Slavica je mnogima održala lekciju iz poštenja: Pored kontejnera našla 110.000 dinara, odmah vratila vlasnici

05.07.2022

09:52

0

Čekala je da vidi hoće li se neko pojaviti i u jednom trenutku ugledala ženu koja je preko telefona nekome plačnim glasom pričala da je izgubila pare

Slavica je mnogima održala lekciju iz poštenja: Pored kontejnera našla 110.000 dinara, odmah vratila vlasnici
1657012882zaza-komunalac-ljig - Copyright RINA

Vredna i pedandtna Slavica Tomašević Stevanović, radnica "Komunalca" iz Ljiga, na najbolji način održala je lekciju poštenja mnogima.

Dok je obavljala svoj posao i radila na čišćenju i održavanju ljiških ulica pored kontejnera u centru opštine pronašla je oko 110.000 dinara i taj novac vratila vlasnici.

-Obavljala sam redovne poslove kada sam pored jednog kontejnera videla svežanj sa novcem. Najpre sam mislila da nije pravi novac, ali kad sam pažljivo pogledala shvatila sam da je stvar ozbiljna-, priča za RINU Ljiljana koju Ljižani znaju kao Zazu.

Čekala je da vidi hoće li se neko pojaviti i u jednom trenutku ugledala ženu koja je preko mobilnog telefona nekome plačnim glasom pričala da je izgubila pare.

-Prišla sam joj i sačekala da završi razgovor. Kada sam je pitala da li je izgubila pare i koji iznos je u pitanju, bilo mi je jasno da sam pronašla njen novac i vratila joj ga - kaže Zaza.

Za svoj izuzetan gest poštenja vredna komunalna radnica nagrađena je sa 500 dinara od vlasnice novca. Možda suma nije pozamašna, ali Zaza tako nešto nije ni očekivala jer je pre svega poenta bila vratiti pare onome ko ih je izgubio.

-Te pare su nečija muka. Ja imam svoj novac koji zarađujem i ne treba mi tuđi - kazala je Zaza.

U tih nekoliko jednostavnih reči Zaza je ispričala ono što bi trebali da znamo o njoj, ali i o sebi i drugima.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike