24SEDAM MALI ZVORNIK Gastronomi uživali uprkos sivom danu

12.06.2022

13:24

0

Autor: 24sedam

Pobednici „Gurmanijade” u takmičarskoj kategoriji pripreme riblje čorbe su članovi ekipe „Sidro iz Zvornika”, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Drinska štuka” iz Loznice

24SEDAM MALI ZVORNIK Gastronomi uživali uprkos sivom danu
Панорама_Зворника - Copyright Wikipedia

Jun je u Malom Zvorniku u znaku tradicionalne XII ribolovno – turističke manifestacije „Skobaljijada i Gurmanijada”, čiji organizator je Turistička organizacija opštine Mali Zvornik.

Uspešnost pripremljenih jela šest ekipa prijavljenih za Gurmanijadu ocenio je stručni žiri, koji je predvodio Boško Zdjelarević – predstavnik Udruženja „Etno Bakrač” Zvezdara – Beograd. Najčešće mu asistiraju članovi „Viteškog reda amaterskih kuvara” iz Bačke Topole u Vojvodini.

Pobednici „Gurmanijade” u takmičarskoj kategoriji pripreme riblje čorbe su članovi ekipe „Sidro iz Zvornika”, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Drinska štuka” iz Loznice.

Najuspešniji u pripremi čorbastog ili vojničkog pasulja bili su članovi družine „Čiča Gliša” iz Brasine, a drugoplasirana je ekipa „Mitrović Drina” iz Malog Zvornika.

Posle petogodišnjeg predaha, na „Gurmanijadi” se od prošle godine takmiči i Gligorije Purtić iz Brasine, poznati Čiča Gliša, koji redovno privlači pažnju svih posetilaca manifestacija u Malom Zvorniku svojim zdravicama, stihovima i hranom pripremljenom na tradicionalni način.

Među kulinarima najbolji gulaš pripremljen na lovački način spremili su članovi Udruženja „Nezaborav” iz Malog Zvornika, a drugo mesto osvojila je ekipa „Regionalna deponija” iz susednog Zvornika.

Treća nagrada nije dodeljena ove godine zbog manjeg odziva takmičara, obazrivih zbog najave RHMZ o obilnim padavinama na području opštine Mali Zvornik.

Učešće na Gurmanijadi  je besplatno. Organizator obezbeđuje drva za kotlić, a materijal za kuvanje donose učesnici ovog ekipnog takmičenja. Svaka družina zvanično broji tri člana.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Mali Zvornik koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike