24SEDAM MALI ZVORNIK Predškolci na malom ispitu zrelosti: U rukama deteta biće zdrava planeta

19.06.2022

13:16

0

Autor: 24sedam

Program obiluje mnoštvom plesnih tačaka, ritmičko-baletskih, etno, folklornih i dens igara

24SEDAM MALI ZVORNIK Predškolci na malom ispitu zrelosti: U rukama deteta biće zdrava planeta
Панорама_Зворника - Copyright Wikipedia

Mališani koji su završili predškolski pripremni program akteri su završne priredbe „U rukama deteta biće zdrava planeta” koja se ponovo održava na igralištu malih sportova u Malom Zvorniku.

Predškolci, njih 84, koji od jeseni sedaju u školske klupe, imaju godišnju završnu priredbu, na kojoj  pokazuju veštine i znanja stečena u predškolskim grupama i igraonicama, u školama i vrtiću „Crvenkapa”.

Program obiluje mnoštvom plesnih tačaka, ritmičko-baletskih, etno, folklornih i dens igara. Izvode ih u različitim muzičkim aranžmanima i u živopisnim kostimima koje režiraju i idejno osmisle njihove kreativne vaspitačice.

Statua pod nazivom „dečak koji vezuje pertle”, simboliše predaju svih obaveza predškolaca, koji odlaze u prvi razred, budućim predškolcima.

Završna priredba predškolaca događaj je koji već godinama unazad izazove simpatije, veliku pažnju, posećenost i interesovanje sugrađana. Talentovani mališani izvode sadržajan i zanimljiv program, što je i rekapitulacija svih nastavnih aktivnosti u Predškolskoj ustanovi „Crvenkapa” i školama u opštini Mali Zvornik.

Prethodni mali ispit zrelosti, predškolci su nam upriličili 12. juna 2019. godine, pre globalne epidemije koronavirusom i perioda duge izolacije koji je usledio. Utoliko nam je njihov nastup u petak, 17. juna bio dragoceniji.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Mali Zvornik koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike