24SEDAM NEGOTIN U Prahovu otvoren Industrijski muzej

29.06.2022

13:50

0

Autor: 24sedam

Otvaranju prvog Industrijskog muzeja takve vrste u Srbiji, prisustvovali su i Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin i mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin

24SEDAM NEGOTIN U Prahovu otvoren Industrijski muzej
289532866_396770582477239_36395098490389828_n - Copyright Opština Negotin

U prisustvu brojnih gostiju, prijatelja, saradnika, radnika i bivših radnika i rukovodilaca, u krugu Kompanije Eliksir Prahovo juče je svečano otvoren Industrijski muzej sa postavkom, autora Mladena Trišića, nekadašnjeg direktora Industrije hemijskih proizvoda Prahovo koji ga je definisao kao hibrid prošlosti i budućnosti. Otvaranju prvog Industrijskog muzeja takve vrste u Srbiji, prisustvovali su i Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin i mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin.

Industrija hemijskih proizvoda Prahovo privatizovana je pre deset godina, od strane Eliksir grupe koja je kroz brownfield investiciju pokrenula značajan investicioni ciklus u reparaciju postrojenja, tehnologije, infrastrukture i proizvodnju fosforne kiseline kao bitne komponente za razvoj hemijske industrije. Ova fabrika je deceniju kasnije, ponovo pokretač razvoja Negotinske Krajine, a u godinama koje dolaze nastaviće da razvija i dopunjuje i postavku svog Industrijskog muzeja. Deo muzejske postavke nalazi se i van same zgrade muzeja i sadrži veoma važne i zanimljive eksponate.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike