24SEDAM MALI ZVORNIK Na radionici o zaštiti životne sredine učestvovali učenici malozvorničke Srednje škole

22.06.2022

10:57

0

Autor: 24sedam

Tokom projekta predstavljen je i rad Regionalnog inovacionog startap centra Mali Zvornik

24SEDAM MALI ZVORNIK Na radionici o zaštiti životne sredine učestvovali učenici malozvorničke Srednje škole
ca - Copyright Opština Mali Zvornik

Edukativna radionica za srednjoškolce posvećena zaštiti životne sredine održana je u Centru za razvoj inovacija u Malom Zvorniku u sredu, 22. juna, u okviru projekta „Mladi na delu -Tragom Drine“, koji sprovodi Udruženje građana „Pontem“ iz Malog Zvornika.

Aktivnosti su realizovane uz finansijsku podršku Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, u partnerstvu sa Udruženjem građana Eko-centar „Drinum“ iz Malog Zvornika, s ciljem animiranja mladih na temu zaštite životne sredine.

Učenici Srednje škole Mali Zvornik od prvog do trećeg razreda aktivno su učestvovali u diskusiji na temu ekologije i njene primene na lokalnom nivou.

 Prema rečima jedne od učenica, ovakve aktivnosti su od velikog značaja, a teme koje se obrađuju su im bliske i shvataju koliki je značaj aktivnog mladog čoveka u društvu.

Miloš Ivanović, predavač udruženja „Pontem“, istakao je da se kreiranje projekta kao takvog baziralo na unapređenju društvenog položaja mladih i umanjivanju negativnih efekata pandemije kovid-19, kroz ohrabrivanje mladih ljudi da postanu aktivni članovi zajednice sticanjem korisnih znanja i veština za razvoj ideja koje će doprineti društvenom razvoju naše lokalne zajednice, jačajući omladinski aktivizam u oblasti zaštite životne sredine.

Tokom projekta predstavljen je i rad Regionalnog inovacionog startap centra Mali Zvornik.

Mladen Subotić, jedan od saradnika ovog Centra, predstavio je učenicima mogućnosti korištenja usluga Centra i najavio seriju obuka koje će od 01. jula biti dostupne mladima iz Malog Zvornika.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Mali Zvornik koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike