24SEDAM MALI ZVORNIK Malozvornička „Skobaljijada i Gurmanijada“ na obali Drine održana po 12. put

17.06.2022

10:48

0

Autor: 24sedam

Prvo mesto u lovu skobalja osvojio je ribolovac Žolt Sabo iz Sente, koji je pobedio sakupivši 17.195 gram-poena

24SEDAM MALI ZVORNIK Malozvornička „Skobaljijada i Gurmanijada“ na obali Drine održana po 12. put
IMG_6486 - Copyright Opština Mali Zvornik

Tradicionalna 12. ribolovna sportsko – turistička manifestacija “Skobaljijada i Gurmanijada” održana je 11. juna u Malom Zvorniku, uz učešće 94 ribolovca i 6 kulinarskih ekipa iz Srbije i Republike Srpske.

Učestvovali su takmičari iz Ade, Kanjiže, Sente, Sremske Mitrovice i Bečeja, Beograda, Valjeva, Lazarevca, Nikinaca, Valjeva, Zvečana, Leposavića, Kosovske Mitrovice, Krupnja, Loznice, Banje Koviljače, Ljubovije, Malog Zvornik, kao i iz Zvornika Bijeljine, Bratunca, Vlasenice, Milića i Capardi u Republici Srpskoj.

Događaju su osim učesnika prisustvovali brojni gosti i sugrađani, kao i novinari, snimatelji i fotoreporteri, koji su medijski propratili ovogišnju manifestaciju.

Obraćajući se okupljenima na otvaranju, predsednik opštine, Zoran Jevtić, izrazio je zadovoljstvo što se za Skobaljijadu prijavio veliki broj ribolovaca, uprkos očekivanim lošim vremenskim uslovima.

Učesnike i posetioce pozdravio je i Svetozar Vasilijević, šef Odeljenja za vodni režim, vodno dobro i vodna akta u Javnom vodoprivrednom preduzeću „Srbijavode”, koji je manifestaciju proglasio otvorenom.

Takmičenja u lovu skobalja i pripremi riblje čorbe, vojničkog pasulja i gulaša na lovački način, uz prigodan kulturno – umetnički program za posetioce, upriličena su, kao i ranijih godina, na plaži pored reke Drine.

Prvo mesto u lovu skobalja osvojio je ribolovac Žolt Sabo iz Sente, koji je pobedio sakupivši 17.195 gram-poena.

Drugoplasirani učesnik na Skobaljijadi je Dragan Ilić iz Zvornika, sa ulovom od 12.350 gram-poena, dok je treće mesto osvojio Miodrag Jović iz Zvornika, koji je ostvario ulov vredan 10.950 gram-poena.

Pobednici „Gurmanijade” u pripremi riblje čorbe su članovi ekipe „Sidro iz Zvornika”.

 Drugo mesto pripalo je ekipi „Drinska štuka” iz Loznice.

 Najbolji pasulj pripremila je ekipa „Čiča Gliša” iz Brasine, a drugoplasirana je „Mitrović Drina” iz Malog Zvornika.

Gulaš na lovački način najbolje su spremili članovi Udruženja „Nezaborav” iz Malog Zvornika, a drugo mesto osvojila je ekipa „Regionalna deponija” iz susednog Zvornika.

Najuspešnijima na manifesticiji na svečanom proglašenju rezultata uručeni su pehari, medalje i diplome, kao i vredna ribolovačka oprema i kotlići za spremanje jela.

Prigodna priznanja i pokloni uručeni su i jedinoj takmičarki na Skobaljijadi, mladoj Valeriji Tislenko, poreklom iz Rusije, predsedniku stručnog žirija Gurmanijade, Bošku Zdjelareviću, predstavniku Udruženja „Etno bakrač“ iz Beograda, za dugogodišnje učešće i doprinos afirmaciji manifestacije, kao i Sportsko – ribolovnom društvu „Drina“ iz Bratunca i Ribolovnom klubu „Zvečan“ iz Zvečana.

Uporedo sa takmičenjima u ribolovu i pripremi jela, na obali Drine izveden je bogat kulturni program manifestacije, uz nastup članova Folklorne sekcije malozvorničke biblioteke, izložbu knjiga za decu i odrasle, izložbu slika sa malozvorničke likovne kolonije i kreativnu dečju radionicu posvećenu pisanju i crtanju na temu ,,Drina u srcu“.

Manifestaciju je priredila Turistička organizacija opštine Mali Zvornik, u saradnji sa Bibliotekom “17.septembar” i Klubom sportskih ribolovaca „Drinsko jezero“, pod pokroviteljstvom Opštine Mali Zvornik, uz podršku lokalnih javnih preduzeća, ustanova, organizacija i privrednika.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Mali Zvornik koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike