24SEDAM KRALJEVO Odigran turnir „tri na tri“ u basketu

27.06.2022

10:11

0

Autor: 24sedam

Najbolja je bila ekipa „Soko Banja Troj“, koja je u finalu pobedila kraljevački „Hotel Sunce“

24SEDAM KRALJEVO Odigran turnir „tri na tri“ u basketu
viber_image_2022-06-27_00-21-48-780 - Copyright Grad Kraljevo

Osamnaest ekipa, među kojima četiri iz našeg grada, kao i iz cele Srbije, ali i iz Saudijske Arabije, Francuske, Italije, Kine… nadmetale su se u nedelju poslednjeg junskog vikenda na međunarodnom turniru u „stritbolu“ 3h3 u basketu u Kraljevu. Iako su nepovoljni vremenski uslovi onemogućili održavanje turnira na otvorenom, kako je prvobitno planirano, brojni ljubitelji sporta su uživali u pravom sportskom spektaklu u Novoj hali sportova tokom čitavog dana.

Najbolja je bila ekipa „Soko Banja Troj“, koja je u finalu pobedila kraljevački „Hotel Sunce“, a najbolji igrač turnira Stefan Milivojević iz ekipe pobednika.

Turnir, koji je prvi put organizovan u našem gradu, deo je međunarodne „MTS Stritbol lige“ (Street ball league), koja je počela 16. maja u Beogradu i održava se na 10 „stanica“ u Srbiji. Kraljevo je peta, nakon dva turnira u Beogradu i po jednog u Ćićevcu i Čačku, na kojima su učestvovale 124 ekipe. Organizatori su „Telekom Srbija“ i „Arena grupa“.

U Kraljevu je Beogradsko urban basket udruženje pomoć u organizaciji turnira dobilo od Sportskog saveza Kraljeva i Sportskog centra „Ibar“ odnosno od Grada Kraljeva.

Za doprinos u organizaciji i afirmaciji basketa 3h3, ovo Udruženje je Gradu Kraljevu, kao i njegovim sportskim institucijama, u znak zahvalnosti i s nadom u nastavak saradnje, dodelilo i plakete.

Nagradni fond za svaki turnir po gradovima je 300.000 dinara, od čega po 200.000 dobijaju pobedničke ekipe. Pobednik u svakom gradu se kvalifikuje za završni turnir u Beogradu, a ekipa koja bude pobednik cele lige dobija 500.000 dinara i ulaznicu za finalni turnir u Parizu.

Čitav događaj u našem gradu, sve utakmice, iz Nove hale sportova kraj Ibra, prenosila je „Arena sport“. Naredni, šesti turnir, igra se u Vrnjačkoj Banji, uz takođe direktan prenos na „Arena sportu“.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike