24SEDAM IRIG Rehabilitacija puta Irig-Maradik

24.06.2022

16:32

0

Autor: 24sedam

Rehabilitacija ovog dela puta je značajna i za nas kao Opštinu Irig, ali još značajnija za sve stanovnike istočnog dela naše opštine, rekao je Stojaković

24SEDAM IRIG Rehabilitacija puta Irig-Maradik
288878464_2078455969031299_5692690125434727261_n - Copyright Opština Irig

Počeli su radovi na rehabilitaciji državnog puta II B reda 313-deonica između Iriga i Maradika u inđijskoj opštini. Cela deonica je duga nešto preko 12 kilometara, a trenutno se radovi izvode  na deonici dugoj 4,7 kilometara od Iriga i puta M21 do izvora Sveti Nikola u blizini skretanja za Neradin. Investitor je JP "Putevi Srbije" a radove koje je danas obišao predsednik Opštine Irig, Tihomir Stojaković, izvodi "Sremput" AD Ruma. 

- Rehabilitacija ovog dela puta je značajna i za nas kao Opštinu Irig, ali još značajnija za sve stanovnike istočnog dela naše opštine. Na prvom mestu put će biti bezbedniji, jer je do sada bio u jako lošem stanju. Ovo je najkraća trasa do Inđije kojom naši stanovnici putuju na posao u ovaj grad. Takođe, ova deonica je i najbrži put za izlaz na auto-put ka Beogradu na petlji Maradik. U istočnom delu naše opštine su i naša tri najznačajnija manastira Grgeteg, Krušedol i Velika Remeta i tri jezera, koji obilaze brojne ekskurzije i zato je ovaj put isto tako važan sa aspekta razvoja turizma i u istočnom delu naše opštine, rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

Iz JP "Putevi Srbije" saopštavaju  da se na predmetnoj deonici obavlja skidanje postojećeg sloja asfalta, ojačanje kolovozne konstrukcije i asfaltiranje dva sloja asfalta. Biće ojačane bankine i iskopani kanali pored puta. Za sada se radovi izvode sa mestimičnim naizmeničnim propuštanjem saobraćaja, a potpuna obustava se planira samo tokom asfaltiranja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Irig koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike