24SEDAM VLADIMIRCI Potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu

24.06.2022

14:25

0

Autor: 24sedam

Opština Vladimirci je prilikom prijave na konkurs izradila Program manifestacije kojim je predviđeno da mesto održavanja bude naseljeno mesto Provo

24SEDAM VLADIMIRCI Potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu
Screenshot 2022-06-25 122250 - Copyright Opština Vladimirci

Opština Vladimirci je u Palati Srbija dana, 22. juna 2022. godine potpisala ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu koga zastupa ministar Milan Krkobabić.

Opština Vladimirci je konkurisala kod Ministarstva za brigu o selu na javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom ,,Miholjski susreti sela“ za 2022. godinu i na osnovu kojeg su odobrena finansijska sredstva od strane Ministarstva u iznosu od 425.820,00 dinara.

Manifestacija ,,Miholjski susreti sela“, koju finansira resorno Ministarstvo, obuhvata aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedinica lokalne samouprave. Mesto održavanja ove manifestacija može da bude u svim naseljenim mestima, odnosno selima, izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja.

Opština Vladimirci je prilikom prijave na konkurs izradila Program manifestacije kojim je predviđeno da mesto održavanja bude naseljeno mesto Provo. Program bi u okviru sadržaja imao poligon za decu uzrasta od petog do osmog razreda osnovnih škola uz izložbu rukotvorina domaće radinosti i koncert.

Održavanje ovakvih manifestacija imaće pozitivan uticaj na opštinu, kao i njene žitelje, jer će pre svega doprineti unapređenju društvenog života i oživljavanju sela.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Vladimirci koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike