24SEDAM KRALJEVO Potpisan Memorandum o saradnji o primeni integrisanog modela podrške

15.06.2022

14:32

0

Autor: 24sedam

Među 29 predstavnika gradova i opština, u ime Grada Kraljeva, potpisivanju memoranduma prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika zadužen za socijalna pitanja Marko Matović

24SEDAM KRALJEVO Potpisan Memorandum o saradnji o primeni integrisanog modela podrške
Conference-Encouraging-parenting-1306-2022-52-800x481 - Copyright Grad Kraljevo

U okviru Nacionalnog skupa „Otvorimo širom vrata, ulaze mama i tata“, svečanim potpisivanjem Memoranduma o saradnji, pokrenuta je II faza programa „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“.

Tim povodom, u organizaciji Ministarstva za brigu o porodici i demografiju uz podršku UNICEF-a i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO),  upriličen je svečani događaj u Palati Srbije.

Među 29 predstavnika gradova i opština, u ime Grada Kraljeva, potpisivanju memoranduma prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika zadužen za socijalna pitanja Marko Matović.

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović svečano je uručio potpisnicima Memorandume o saradnji o primeni integrisanog modela podrške ovom projektu na lokalnom nivou.

Uz podršku Vlade Srbije, UNICEF-a i Lego fondacije u Srbiji ovaj program se primenjuje od 2017. godine, a od marta 2021. godine „Podsticajno roditeljstvo“  je kao pilot projekat sproveden u Novom Sadu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Boru i Vranju.

U sprovođenju programa integrisanih usluga podrške roditeljstvu i ranom razvoju dece obuhvata oblast zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite. Cilj programa je da se, u naredne dve godine, putem pružanja usluga socijalne zaštiteobuhvati više od 60.000 porodica u Srbiji u domovima zdravlja i predškolskim ustanovama, a više od 1.000 praktičara ranog razvoja dece širom zemlje biće podržano da uvedu inovativne prakse.

Pored Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, u sprovođenje podsticajnog roditeljstva uključeni su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna,  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike