24SEDAM KRALJEVO Održana sedamdeset deveta sednica Gradskog veća Grada Kraljeva

05.06.2022

12:12

0

Autor: 24sedam

Gradsko veće je raspisalo Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata

24SEDAM KRALJEVO Održana sedamdeset deveta sednica Gradskog veća Grada Kraljeva
DSC_0175 - Copyright Grad Kraljevo

Na sedamdeset devetoj, vanrednoj, sednici Gradskog veća grada Kraljeva, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Predrag Terzić, većnici su razmatrali  trideset jednu tačku dnevnog reda.

Gradsko veće je raspisalo Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada Kraljeva i donelo Dopunu Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Doneto je Rešenje o davanju saglasnosti za korišćenje dela sredstava za realizaciju mere iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2022. godinu za Društvo pčelara „Kraljevo“ – plaćanje troškova prevoza na sajmove pčelarstva u Vranju i Beogradu i plaćanje troškova organizovanja izložbe pčelarskih proizvoda i opreme u okviru manifestacije „Pasuljijada“ u Kraljevu, u ukupnom iznosu od 150.000,00 dinara.

Većnici su se pozitivno izjasnili na 21 rešenje o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata investicionog održavanja stambenih zajednica – Karađorđeva 16, Toplice Milana 10, Cara Dušana 83, Jug Bogdanova 128/5, Karađorđeva 20, Karađorđeva 18, Cara Dušana 57, Vojvode Putnika 15, IV kraljevački bataljon 15, Heroja Maričića 24, IV kraljevački bataljon 33, Dositejeva 210 i 212, Vojvode Putnika 12, Toplice Milana 10, Jug Bogdanova 148, Karađorđeva 9, Đure Salaja 6, Dositejeva 206 i 208, Zelena Gora 37, Obilićeva 11, Dositejeva 222 i 224, Moše Pijade 36.

Veće grada Kraljeva je donelo tri rešenja o odbacivanju kao nepotpunih prijava stambenih zajednica – Dimitrija Tucovića broj 8 i 10, Jug Bogdanova broj 2, 4 i 6 odnosno Moše Pijade broj 33, za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata investicionog održavanja.

Doneto je Rešenje o odbacivanju kao neblagovremene prijave vlasnika stambenog objekta u Nušićevoj broj 31 u Kraljevu, za dodelu sredstava za sufinansiranje radova investicionog održavanja objekta odnosno Rešenje o odbijanju kao neispravne prijave Stambene zajednice 23. novembar broj 11, Ušće, za dodelu sredstava za sufinansiranje radova investicionog održavanja.

Kraljevački većnici doneli su Rešenje o rasporedu sredstava za ostvarivanje javnog interesa u oblasti sporta za posebne programe u 2022. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike