24SEDAM KRALJEVO Grad će pomoći prevarenim sugrađanima

02.06.2022

12:09

0

Autor: 24sedam

Oštećeni i prevareni sugrađani neće sami morati da rešavaju ovaj problem

24SEDAM KRALJEVO Grad će pomoći prevarenim sugrađanima
Predrag Terzić - Copyright Grad Kraljevo

„Grad Kraljevo je razočaran što je odlična ideja države Srbije i svih lokalnih samouprava u zemlji zloupotrebljena i što su građani Kraljeva prevareni. Grad će preduzeti sve pravne korake kako bismo uspeli da kaznimo one ljude koji su prevarili veliki broj Kraljevčana odnosno Grad Kraljevo će podneti krivičnu prijavu, a očekujemo da će se i svi građani koji su oštećeni pridružiti krivičnom gonjenju“, rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić povodom podnošenja krivične prijave protiv preduzeća „Exprespvc“ iz Kraljeva.

Ovo preduzeće, kao prvorangirano na osnovu javnog poziva za privredne subjekte koji će da izvrše zamenu stolarije građanima Kraljeva koji su za to ispunili uslove, nije ispunilo svoje obaveze prema dvanaest kraljevačkih porodica koje su novac uplatile unapred. Ono je od njih uzelo 876.000 dinara da postavi novu stolariju na objektima, ali ni posle devet meseci posao nije ni započelo. Tri porodice, koje su takođe izabrale ovu firmu, novac nisu uplatile.

Prilikom izbora najpovoljnijih ponuda za izvođenje ovih radova, budući da su svi uslovi koje je Ministarstvo rudarstva i energetike postavili bili ispunjeni, nije bilo razloga za sumnju u obavljanje preuzetog posla. Ministarstvo je pravilnicima i tekstovima javnih poziva definisalo uslove, od kojih je preduzeće moralo da ispuni samo tri: da je šest meseci registrovano kod Agencije za privredne registre, da nije u blokadi, da ima ateste za materijale i opremu. Proverom u Narodnoj banci i Agenciji za privredne registre utvrđeno je da preduzeće ispunjava sve navedene uslove.

Oštećeni i prevareni sugrađani neće sami morati da rešavaju ovaj problem.

„Grad Kraljevo će obezbediti dodatna finansijska sredstva iz svog budžeta kako bi uspeo da nadoknadi štetu svim prevarenim građanima Kraljeva“, poručio je gradonačelnik dr Predrag Terzić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike