24SEDAM VLADIMIRCI Živanovići generacijama daju tečnost života

01.06.2022

11:02

0

Autor: 24sedam

Od tri brata Vojislava, Ljupka i Spasoja potekla je reka dobrote

24SEDAM VLADIMIRCI Živanovići generacijama daju tečnost života
Screenshot 2022-06-23 130122 - Copyright Opština Vladimirci

Istinski su retke porodice koje takoreći odreda daju krv i humanost i dobrotu prenose sa kolena na koleno. A sve je kažu počelo od dede Dušana koji je bio volonter u Crvenom krstu da bi se pretvorilo u nisku za ponos i njihovog Bobovika i opštine Vladimirci. Kako neko u šali reče, postali su rod rođeni Crvenom krstu opštine Vladimirci.

Od tri brata Vojislava, Ljupka i Spasoja potekla je reka dobrote. Dali su  247 jedinica tečnosti koja život znači. I to redom uz Vojislava, Vesnu, Aleksandra, Nemanju, Marinu, Milicu i najmlađeg Peru, a uz Ljupka i Ljiljanu, nažalost Spasoje nas je prerano napustio.

U glas zbore da je bitno da krv stigne svakome koji vapi za ovim gestom dobrote a njima predstavlja zadovoljstvo da su krv dali kao najdragoceniji poklon brojnima. Kao po pravilu redovni su učesnici akcija Crvenog krsta opštine Vladimirici a u svakodnevnom životu beskrajno skromni, skoro neprimetni jer tvrde odabrani su da tako rade i pozivaju sve koji  mogu da daju krv i osete lepotu i dubinu humanosti i dobrote.

Živanovići iz Bobovika i dalje  daju krv a ponosna braća Vojislav i Ljupko i svi odreda do najmlađeg Pere  jedva čekaju da dođe dan akcije dobrovoljnog davanja krvi i upišu se u nepreglednu knjigu humanosti kojom se ponose.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Vladimirci koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike