24SEDAM VLADIMIRCI Aikido klub „Bušido 1“ dokaz koliko opština brine o sportu

13.05.2022

10:44

0

Autor: 24sedam

Složna smo družina i uz uporan rad pomažemo se kao sportska porodica, rekao je Nemanja Petrović

24SEDAM VLADIMIRCI Aikido klub „Bušido 1“ dokaz koliko opština brine o sportu
VLADIMIRCI - Copyright Printscreen/YouTube/ Srbija u kadru

Da sport nije u zapećku brige lokalne samouprave opštine Vladimirci svedoči trio iz aikido kluba „Bušido 1“ koji broji 70 vrednih članova a sve u ramu priče koliko je bitno da se deca bave sportom i uz zdravo odrastanje stiču borbeni duh za sva životna iskušenja.

Sofija Živanović iz Jalovika u klubu trenira od 2013. godine pod budnim okom majstora  aikidoa 3. dan i džiju-džice 2. dan Dragana Zarića:

“Ovaj sport sam zavolela i nadam se da će mi stečeno znanje pomoći kako u sportskim dometima tako i u svakodnevnici, čemu nas naš trener uči. Drago mi je da imamo zavidan broj devojčica, sada oko 20 polaznica svih uzrasta”, veli najbolja takmičarka kluba u 2021. godini. Dodaje samo da joj je želja da bude i instruktor aikidoa.

Nemanja Petrović iz Kaone takođe trenira od 2013. godine, učenik je osmog razreda i obeležio je 2021. godinu kao najbolji u muškoj konkurenciji:

“Složna smo družina i uz uporan rad pomažemo se kao sportska porodica. Srećan sam što postoji ovakav klub gde možemo mnogo naučiti ali i dobiti priliku da napredujemo”, kaže ovaj interesantan mladi sportista koji  u slobodno vreme vozi traktor i voli selo bezmerno po čemu se prepoznaje u klubu. Iznad svega voli voćarstvo i diči se svojim jagodama i malinama.

Predškolac Miloš Zarić ide očevim stopama i naprosto je zadojen aikidoom. Trenira dve godine i sudeći po strogim kriterijumima trenera obećava puno:

“Uz tatu sam zavoleo aikido a treninzi su mi draži od svake igre. Velika je radost za mene što sam bio najbolji početnik u 2021. godini”, skromno govori šarmatni dečak i buduća nada kluba kompletirajući ovu priču o samurajima iz Vladimiraca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike