Miloš sa Golije ostao zatečen prizorom: Mečka provalila brvna, razlupala tegle meda i gostila se

07.06.2022

11:27

0

Iako nije retkost da se meštani ovog planinskih sela susreću sa ovim životinjama koje neretko na imanjima prave i veliku štetu, ovo je prvi put da je upala baš u kuću i napravila haos

Miloš sa Golije ostao zatečen prizorom: Mečka provalila brvna, razlupala tegle meda i gostila se
1654600470МЕЦКА-РИНА - Copyright RINA

Miloš Miletić iz sela Devići na Goliji ostao je zatečen neverovatnim prizorom, kada je shvatio da je mečka upala u njegovu kuću i odnela sav med.

- Kad sam ujutru ušao u objekat ostao sam u šoku. Mečka je provalila brvna, vide se njeni tragovi i unutra napravila haos. Deo tegli sa medom je razbila i pojela na licu mesta, a drugi deo je odnela sa sobom. Verovatno je osetila miris meda i upala unutra kako bi uzela hranu - rekao je za RINU ovaj domaćin iz Devića, zaseok Đopići.

Iako nije retkost da se meštani ovog planinskih sela susreću sa ovim životinjama koje neretko na imanjima prave i veliku štetu, ovo je prvi put da je upala baš u kuću i napravila haos. Od kako se u proleće probude iz zimskog sna meštani ovog područja konstantno žive u strahu.

- Više će biti medveda nego ljudi. Sela su sve praznija i one sada prilaze blizu kao nikada ranije. Svake godine se ovaj problem ponavlja, ali rešenja kao da nema.Prepušteni smo sami sebi i Božijoj volji kad su ove životinje u pitanju. One su zaštićenije izgleda od ljudi i niko im ništa ne može - kažu meštani Devića.

Oni dodaju da bi potencijalno rešenje za ovaj problem moglo biti formiranje hranilišta duboko u šumi, kako zbog hrane ne bi dolazile u domaćinstva meštana koji se svake godine i lično uvere kako izgleda kad ti "na vratima zaigra mečka".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike