Taraš je pre sedam godina proglašen za Evropsko selo roda: Tada je nastala jedinstvena manifestacija - održaće se i ove godine!

08.06.2022

04:45

0

U Tarašu je 2015. zabeleženo najviše gnezdećih parova belih roda u našoj zemlji, ali i u Evropi

Taraš je pre sedam godina proglašen za Evropsko selo roda: Tada je nastala jedinstvena manifestacija - održaće se i ove godine!
Rode - Copyright RINA

Tradicionalna manifestacija "Dani taraških roda" održaće se narednog vikenda, u subotu 11. juna sa početkom u 11 časova u centru naseljenog mesta Taraš.

U Tarašu je 2015. zabeleženo najviše gnezdećih parova belih roda u našoj zemlji, ali i u Evropi, pa je ovo selo te godine proglašeno za Evropsko selo roda. Broj gnezdećih parova iz godine u godinu varira, ali se u tu čast održava sada već tradicionalna manifestacija "Dani taraških roda".

Posetioce i ove godine očekuje bogat program, u okviru kojeg će biti organizovani Etno-vašar, Etno-sokak, pesnički višeboj, ali i dečja likovna kolonija na kojoj će najbolji radovi biti nagrađani vrednim poklonima. Program će svojim nastupima upotpuniti dečji hor Kulturnog centra Zrenjanin i kulturno-umetnička društva.

RINA
 

Svečano zatvranje ove manifestacije najavljeno je za popodnevne sate, kada će biti održan koncert tamburaškog orkestra "Melem".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike