Albanci u srcu Srbije kupuju silose i mlin za brašno: Beograđanin za "šaku" dinara prodaje srpske resurse od najvišeg značaja!

03.06.2022

23:00

3

Autor: 24sedam

Albanci će imati priliku da od Srba otkupljuju žito, te da u mlinovima proizvode brašno koje će kasnije da izvoze u Albaniju i tzv. državu Kosovo

Albanci u srcu Srbije kupuju silose i mlin za brašno: Beograđanin za "šaku" dinara prodaje srpske resurse od najvišeg značaja!
Arhiva

Vlasnik firme “Brestprodukt d.o.o.”, Aleksandar Ljuština (49) iz Beograda, se sprema da proda smeštajne kapacitete sprske hrane i mlin za proizvodnju brašna Albancima sa Kosova i Metohije. 

Na jednom od sajtova za oglašavanje do detalja je opisano šta je na prodaju.

Arhiva
 

- Prodajem mlin za preradu žitarica u radnom stanju sa šest valjnih stolica, skladišnim kapacitetom od 650 tona, trafostanicom od 250kw, elektronsku vagu od 60 tona i pomoćnom zgradom i novo izgrađene metalne silose kapaciteta 3.300 tona. Sve se to nalazi na placu od 50 ari u Stalaću na glavnom magistralnom putu Kruševac-Pojate – navodi se u oglasu.

Novac već primljen

Kako saznaje 24sedam, Ljuština je već primio novac od Albanaca kako bi mlin prodao izvesnom Mustafi Vulnetu, koji je za taj posao registrovao pravno lice u Kruševcu. S obzirom da se deo objekta plaća u kešu cela prodaja je propraćena i utajom poraza.

Prodaja, sama po sebi, ne bi bila problem da vlasnik “Brestprodukta” ne planira da mlin zajedno sa kompletnom mehanizacijom proda Albancima sa Kosova i Metohije koji će tako imati priliku da u srcu Srbije, mestu pored Kruševca, od Srba otkupljuju žito, te da u mlinovima proizvode brašno koje će kasnije da izvoze u Albaniju i tzv. državu Kosovo.

Neodgovorno ponašanje i nebriga o nacionalnom interesu

Kada se pogleda celokupna geopolitička situacija u svetu i upozoravanja svetskih lidera da u budućnosti može doći do nestašica hrane, prodaja ovakvih pogona je u najmanju ruku neodgovorno ponašanje, ako ne i izdaja nacionalnih interesa.

Mlinovi, fabrike za proizvodnju hrane kao i smeštajni kapaciteti nikako ne bi smeli da završe u tuđem vlasništvu, a pogotovo ne u rukama onih koji, protivno svim zakonima, pokušavaju nasilno da otcepe deo srpske teritorije. 

Na Kosmet ne mogu ni srpski proizvodi

Ako se, samo na trenutak, zaboravi trenutna ekonomska situacija u svetu, dovoljno je postaviti pitanje da li bi Albanci dozvolili nekoj srpskoj kompaniji da kupi nešto slično na teritoriji samoproglašenog Kosova ili Albanije. Odogovor na to pitanje najbolje se vidi iz nedavnih postupaka privremenih vlasti u Prištini kada su zabranili uvoz plazma keksa i sličnih proizvoda iz centralne Srbije.

Arhiva
 

Dakle, dok Albanski separatisti ne dozvoljavaju da se na teritoriji koja je trenutno pod njihovom kontorolom nađu čak ni srpski proizvodi, Srbi bi trebalo da žmure na pokušaj Albanaca da kupe smeštajne kapacitete hrane u srcu srpske zemlje, te da naše žitarice prerađuju u brašno i izvoze u Albaniju i tzv. državu Kosovo!?

Građani Srbije se sigurno ne slažu sa namerom Aleksandra Ljuštine da u toku najveće ekonomske krize u svetu u poslednjih par desetina decenija, resurse od najvišeg značaja za “šaku" dinara prodaje onima koji otvoreno rade na uništenju naše zemlje. Jer svakom je, ako imalo brine o moralu, na prvom mestu bitno da naša deca imaju šta da jedu, a ne da zaradi novac prodajući tako bitna postrojenja separatistima koji su na krvav način otcepili deo srpske teritorije.

Najtragičnije je, ipak, što i danas među nama postoje oni koji nemaju ni gram osećaja za nacionalni interes i kojima je lična korist na prvom mestu, pa čak i onda kada to ide na štetu našeg naroda i države.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi