Divlja, brza i nepredvidiva reka Lim spaja ljude i države: Međunarodna regata startuje za dva dana

01.06.2022

21:00

0

Prvog dana regate, biće aktuelna deonica od Plava do Andrijevice

Divlja, brza i nepredvidiva reka Lim spaja ljude i države: Međunarodna regata startuje za dva dana
1654070102rafteri-niz-Lim - Copyright RINA

Limska regata, manifestacija koja spaja gradove dve susedne države, povezane brzacima reke Lim, nakon dvogodišnjeg održavanja na “skraćenoj ruti” zbog pandemije korona virusom, ponovo se vraćaju na staru trasu i biće održana od 3. do 5. juna. Rafteri će ove godine startovati iz Plava, i putanjom dugom više od 130 kilometara završiti na plaži Petrovac kod Prijepolja.

Prvog dana regate, biće aktuelna deonica od Plava do Andrijevice. Drugi dan rezervisan je za trasu od Berana do Bijelog Polja, a poslednjeg, trećeg dana, učesnici će preći put od Kumanice do plaže Petrovac kod Prijepolja.

- Ova manifestacija označiće početak letnje turističke sezone, koja će biti u znaku aktivnog odmora. Splavarenje Limom je izuzetno interesantno za turiste, ne samo tokom ove manifestaciju već i tokom celog leta. Limska regata simbolično će označiti početak letnje sezone i brojnih manifestacija koje ćemo organizovati uz pomoć lokalne samouprave - ističe Dragana Varaklić direktorka Turističke organizacije Prijepolja.

Sama regata je međunarodnog karaktera, učesnici su iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Limsku regatu zajednički organizuju turističke organizacije Plava, Andrijevice, Berana, Bjelog Polja i Prijepolja, uz saradnju sa rafting klubovima.

- Jako veliko interesovanje vlada za predstojeću regatu, ljudi su se zaželeli spusta Limom i prave avanture. Do sada je prijavljeno 15 posada iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, imamo najavu da će biti još njih desetak - ističe Dragoljub Simović iz planinarsko splavarskog kluba „Kolovrat”.

Lim i njegovi bukovi očarali su ljubitelje ekstremnih sportova, pa je ova manifestacija prerasla u tradicionalnu. Tokom pandemije njeno održavanje nije prekidano, već su rafteri dve države zbog strogih epidemioloških mera splavarili Limom, svako u svojoj zemlji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike