Suzbijanje korone u novosadskim studentskim domovima: Prostorije će se dezinfikovati jednom nedeljno

25.12.2020

11:08 >> 11:23

0

Od svih 3.034 studenata, trenutno je u samoizolaciji jedan, sa lakšim simptomima

Suzbijanje korone u novosadskim studentskim domovima: Prostorije će se dezinfikovati jednom nedeljno
Copyright Tanjug

Radi suzbijanja pandemije koronavirusa u studentskim domovima u Novom Sadu, pored svakodnevnih mera čišćenja i održavanja higijene, jednom sedmično se sprovodi dezinfekcija objekata.

Svih 10 domova po nalogu Studentskog centra Novi Sad dezinfikuje firma “Ciklonizacija”, rastvorom vodonik peroksida, navodi se u saopštenju Studentskog centra Novi Sad.

Dezinfekciju domova “Živojin Ćulum” i “Car Lazar”, sa po 186 soba u kojima je smešteno po 372 studenta, obišao je direktor Studenstkog centra Zoran Martinović.

FOTO TANJUG/ STUDENTSKI CENTAR NOVI SAD

On je rekao da su pandemiju shvatili ozbiljno i da rade sve da je drže pod kontrolom, da insistiraju na detaljnom sprovođenju svih propisanih preventivnih mera.

– U domovima “Živojin Ćulum” i “Car Lazar”, koji su temeljno dodatno dezinfikovani trenutno nema nijednog samoizolovanog stanara, iako u njima boravi i uči blizu 750 studenata – rekao Martinović.

Pročitajte još:

On je pohvalio i studente, stanare domova, da su veoma disciplinovani i da bez izuzetka poštuju preporučene mere.

U svih deset studentskih domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom. Od svih 3.034 studenata smeštenih u 10 domova SCNS, trenutno je u samoizolaciji jedan student sa lakšim simptomima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike