Nevreme napravilo haos: Vanredna situacija u delu Priboja, voda nosila sve pred sobom (FOTO)

18.05.2022

13:58

0

Oštećeno oko 50 lokalnih puteva

Nevreme napravilo haos: Vanredna situacija u delu Priboja, voda nosila sve pred sobom (FOTO)
1652878595priboj-odroni-na-putu-fotorina1 - Copyright RINA

Nakon jakog nevremena koje je pogodilo opštinu Priboj, na delu teritorije je proglašena vanredna situacija. Vanredno je u šest mesnih zajednica Kratovo, Klafati, Mažići, Pribojska Banja, Novi Priboj i Strmac. Delimično je uvedena u još u dve mesne zajednice i to Sastavci, za područje Kasidola i Bučje na potezu prema Kaluđerovićima.

- Više od 50 putnih pravaca je oštećeno u seoskim delovima opštine, jedan broj je onesposobljen za saobraćaj. Od grada su stradali poljoprivredni usevi. Formirana je Komisija za obilazak oštećenih poljoprivrednih kultura, koja će sačiniti izveštaj i proslediti Ministarstvu poljoprivrede - kaže komadant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Lazar Rvović.

RINA
 

On je apelovao na poljoprivrednike da osiguravaju svoje useve, jer je to jedini siguran način za realnu nadoknadu štete.

Na pojedinim mestima došlo je do izlivanja bujičnih potoka i pričinjena je ogromna šteta na putnoj infrastrukturi.

- Voda je nosila sve pred sobom, uništeno je preko 50 putnih pravaca uglavnom na seoskom području. Krupan grad padao je intenzivno nekoliko minuta a najveća šteta pripčinjena je na zasadima maline", kaže za RINU Miloje Spasović iz Priboja.

Zasedao je Štab za vanredne situacije opštine Priboj i predsedniku opštine predloženo je da usled novonastalog stanja proglasi vanrednu situaciju na delu teritorije.

Nadležnim službama naloženo da angažuju sve raspoložive izvođače, kako bi se što pre sanirala oštećena putna infrastruktura.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike