Voda se izliva - pravi ogromne kratere na putu: Klizište ponovo preti da ugrozi kuće u selu Srednja Dobrinja (FOTO)

03.05.2022

04:55

0

Autor: J.B.O.

Na ovom putu nema odvodnih kanala, otpusti su začepljeni i voda se izliva što dovodi do pokretanja klizišta

Voda se izliva - pravi ogromne kratere na putu: Klizište ponovo preti da ugrozi kuće u selu Srednja Dobrinja (FOTO)
1651501141kliziste-pozega-dobrinja-fotorina - Copyright RINA

Iako veliki poljoprivrednici i vredni radnici, meštani sela Srednja Dobrinja kod Požege već godinama su u velikom problemu. Deo puta koji povezuje ovo mesto sa okolnim selima, a zatim i sa Lučanima i Čačkom je u katastrofalnom stanju. Nakon dramatične situacije od prošle godine, ovog proleća ponovo se otvorilo klizište, a na kolovozu su formirani metarski krateri.

- Stanje je katastrofalno, prinuđeni smo sami da nasipamo put. Mašine dođu naspu malo šuta i odu. Na ovom putu nema odvodnih kanala, otpusti su začepljeni i voda se izliva što dovodi do pokretanja klizišta. U direktnoj opasnosti je domaćinstvo koje se nalazi ispod puta. Sada su se  ponovo otvorile i ogromne rupe. Jedva može da se prođe peške, a ne kolima - rekao je Vladan Bećić iz Srednje Dobrinje.

Osim meštana koji ovim putem svakodnevno prolaze idući na posao i prevozeći robu, izlokanom deonicom saobraća i nekoliko autobuskih linija.

- Proći ovuda je prava lutrija. Kvarovi na vozilima su neminovni. Ovuda prolazi i autobus  koji đake prevozi u školu i oni se svaki dan namuče dok stignu od škole do kuće. Bilo je reči da će se put sanarati kad se prolepša vreme, ali do toga još uvek nije došlo - dodaje Bećić.

RINA
 

U proteklom periodu na teritoriji opštine Požega asfaltirano je nekoliko deonica, ali ne i ova koja je žila kucavica nadaleko čuvenog poljoprivrednog kraja. Stanje se maksimalno pogoršava kad počnu obilnije kiše.

- Nadamo se da će neko od nadležnih iz lokalnih institucija konačno obratiti pažnju i na našu muku. Nečuveno je da put koji povezuje preko 150 domaćinstava bude u oavkvom stanju - zaključuju meštani.

Nadležna za loklane puteve u opštini Požega sada je Razvojna agencija iz koje ističu da su odvojena sredstva za sanaciju klizišta. Meštani apeluju da je neophodno sanirati i čitav ovaj koji nije rekonstruisan preko četiri decenije i u jako lošem je stanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike