Sramna krađa u selu Srezojevci kod Gornjeg Milanovca: Lopovi usred noći ukrali deset jagnjadi, baka Stojka ostala u suzama

24.04.2022

14:35

0

Teško mi je. Gajila sam ih da bih i deci pomogla - kaže neutešna Stojka

Sramna krađa u selu Srezojevci kod Gornjeg Milanovca: Lopovi usred noći ukrali deset jagnjadi, baka Stojka ostala u suzama
1650783093_gornji-milanovac-stojka-ukradena-jagnjad-fotorina4 - Copyright RINA

Cena jagnjetine veća je nego ikad, pa je možda upravo to bio motiv za sada nepoznatih počinalaca da se osmele na sramnu krađu.

Baki Stojki Vesković (73), iz gornjomilanovačkog sela Srezojevci, tokom prošlog vikenda lopovi su iz štale ukrali desetoro jagnjadi.

Ova starica koja je odlučila da svoje penzionerske dane provodi na seoskom imanju, nije ni pomišljala da bi joj se nešto ovako moglo dogoditi. Pod okriljem noći, lopovi su jagnjad natovarili i nestali bez traga.

Ovce i jagnjići koje gaji, za nju nisu samo dodatna zarada na ionako malu penziju, već su joj bili i razonoda. Svakoj ovci, ali i svakom jagnjetu je nadenula ime, i kako kaže, prepoznala bi svojih deset jagnjića bez imalo muke.

- Teško mi je. Gajila sam ih da bih i deci pomogla. Samo je jedno malo ostalo, koje je bilo sa ovcama, inače bi i njega odneli. Kud god krenem ovce idu za mnom. Ako me nema u vreme u koje su navikli da ih hranim, one bleje dok ne dođem, samo da me vide - kaže baka Stojka.

Vrata koja je oduvek zatvarala rezom, sada osigurava kaatncem, ali smatra da onima koji se bave ovakvim poslom to ne bi bila nikakva prepreka.

- Nisam ranije stavljala katanac. Tu su nekad bile i krave i telad, nikada nam ništa nije falilo. Sada ni katanac ne vredi, oni bi i njega razvalili i ušli unutra - rekla je Stojka.

Ona je krađu prijavili policiji, koja je izvršila uviđaj, ali počinioci ovog sramnog dela još uvek nisu pronađeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike