Dramatično hapšenje u Hrvatskoj: Krijumčario migrante u kombiju, pa iskočio iz vozila u pokretu

04.11.2020

08:41 >> 08:42

0

Autor: A. B.

Utvrđeno je da je u kombiju prevozio više stranih državljana, a u događaju niko nije povređen

Dramatično hapšenje u Hrvatskoj: Krijumčario migrante u kombiju, pa iskočio iz vozila u pokretu
Copyright Tanjug/ Foto HINA/ Edvard Susak

Zbog sumnje za krijumčarenje migranata kod Bjelovara je uhapšen je 27-godišnji državljanin Ruske federacije i Kraljevine Belgije, te još dvojica belgijskih državljana, za koje policija smatra da su saučesnici.

Policijski službenici su u ponedjeljak, 2. novembra oko 3.10 u Novoseljanima pored Bjelovara pokušali da zaustave vozilo belgijskih registracija.

Umesto da stane, vozač kombija iskočio je iz vozila koje se usporeno kretalo, i pobegao. Utvrđeno je da je u kombiju prevozio više stranih državljana, a u događaju niko nije povređen.

Strani državljani su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Hrvatskoj, kao i daljeg postupanja skladno Zakonu o strancima.

Albanac u Podgorici “pao” sa više od dve tone marihuane!
Zemlje regiona uvode nove mere: Barovi i restorani zatvoreni od 21 čas, rad od kuće gde god je to moguće

Tokom dana policija je uhvatila odbeglog vozača, 27-godišnjeg državljana Ruske Federacije i Kraljevine Belgije. Osumnjičen je za kazneno delo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, navodi policija.

Dalje preduzetim intenzivnim merama i radnjama policija je tokom istog dana uhvatila još dvoje državljana Kraljevine Belgije starosti 38 i 26 godina, za koje se sumnja da su pomagali u begu osumnjičenog 27-godišnjeg krijumčara migranata.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su juče u večernjim satima predati pritvorskom načelniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike