Naklon do poda! Mladi Novovarošani snimili spot u kom pozivaju omladinu da daju krv: "Kafa može da čeka, život nema reprizu"

05.04.2022

12:25

0

Omladina Nove Varoši pokrenula se i angažovala kako bi na svoje sugrađane apelovala da se u što većem broju odazovu na dobrovoljnu akciju davanja krvi

Naklon do poda! Mladi Novovarošani snimili spot u kom pozivaju omladinu da daju krv: "Kafa može da čeka, život nema reprizu"
RINA

O tome koliko je važno imati dovoljne zalihe krvi u bolnicama nije potrebno posebno pričati.

Međutim, ono što je veoma važno jesu dovoljne količine dragocene tečnosti i u zdravstvenim ustanovama u malim sredinama, jer dok se bolesnik transportuje do većih gradova može biti prekasno.

Omladina Nove Varoši pokrenula se i angažovala kako bi na svoje sugrađane apelovala da se u što većem broju odazovu na dobrovoljnu akciju davanja krvi.

- Apel mladih urodio je plodom, pa smo zadovljni odzivom naših sugrađana na akciju dobrovoljnog davanja krvi. To je od velike važnosti za sve, tako da očekujemo da će i ovog poslednjeg četvrtka u mesecu odvojiti malo svog vremena i učiniti to humano delo, a na taj način i nekom spasiti život - rekla je sekretar Crvenog krsta u Novoj Varoši Milena Jojević.

Ono što je alarmiralo i dodatno uticalo na ljude da se odazovu akciji jeste i promotivni spot koji su osmislili mladi Novovarašani.

Snimanje spota imalo je za cilj da probudi svest kod omladine da par minuta vremena koje bi potrošili za ispijanje kafe i pića u kafićima, jednom mesečno izdvoje za humanost.

- Potrudili smo se da na našem primeru, pošto smo i sami dobrovoljni davaoci krvi, mladima pošaljemo poruku da kafa može da čeka, a da život nema reprizu. Na poslednju akciju dobrovonjnog davanja krvi odazvalo se trinaest novih humanih ljudi, među kojima i omladina naših godina, što nam je posebno drago. Nastavićemo da i za svaku narednu akciju na zanimljiv način promovišemo humanost, a i sami ćemo biti primer drugima i dalje - istakli su Suzana, Nenad i Žarko akteri spota za dobrovoljno davanje krvi.

Bonus video:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA