Vučević na polaganju kamena temeljca u Vidovdanskom naselju: "Zajednička pobeda svih građana Novog Sada" (FOTO)

21.03.2022

13:45

0

Kako je pojasnio, Grad ulaže trud, da građani u perifernim delovima Novog Sada imaju jednake uslove za život kao i oni koji žive u naseljima bližim centru

Vučević na polaganju kamena temeljca u Vidovdanskom naselju: "Zajednička pobeda svih građana Novog Sada" (FOTO)
Screenshot_4 - Copyright Printscreen / Instagram / Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je danas kamen temeljac za izgradnju objekta Doma zdravlja "Novi Sad" na Vidovdanskom naselju, koji bi trebalo da bude završen do 1. oktobra.

Novi objekat biće značajan za stanovnike tri mesne zajednice - Vidovdansko naselje, Slana bara i Klisa, jer će obezbediti uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu u tom delu grada, gde živi više od 25.000 stanovnika, korisnika zdravstvene zaštite.

- Na ovom projektu sarađujemo sa kineskom kompanijom "China Construction Front Group" i nadam se da će svoju ponudu, koja je izabrana kao najbolja, realizovati u predviđenim rokovima - rekao je Vučević napominjući da mu je preneto da će objekat biti završen do 1. oktobra, "te će na jesen biti na usluzi građanima".

 

On je najavio da će u ambulanti biti 46 zaposlenih medicinskih radnika, a imaće odeljenja pedijatrije, opšte medicine, stomatologije, ginekologije, kao i patronažnu službu.

- Zadovoljan sam što žitelji ovog dela grada pozitivno gledaju na ovu investiciju koja će promeniti izgled naselja, jer će na mestu livade biti izgrađen moderan objekat Dom zdravlja - rekao je Vučević.

On je ponovo zahvalio zaposlenima u zdravstvu na predanom radu i trudu, posebno u prethodnom periodu ističući da grad Novi Sad nastoji da im obezbedi najbolje uslove, objekte i opremu.

Kako je pojasnio, Grad ulaže trud, da građani u perifernim delovima Novog Sada imaju jednake uslove za život kao i oni koji žive u naseljima bližim centru.

Vučević je izjavio da trenutna kompleksna situacija u svetu i otežavajuće okolnosti na tržištu neće zaustaviti realizaciju ove važne investicije.

- Oduševljen sam i što su na ovom gradilištu radnici iz Turske, Kine i Srbije. To pokazuje koliko se više gradi u Srbiji u odnosu na neka ranija vremena - dodao je on.

Inače, iz zajedničke kase svih Novosađana za ovaj projekat je opredeljeno 207 miliona dinara, a plus će Grad investirati i u okolnu infrastrukturu. 

- Mimo investicija u zdravstvo koje finansiraju Republika i Pokrajina, Grad je od 2012. godine u te svrhe uložio 6,5 milijardi dinara, i to je zajednička pobeda svih stanovnika Novog Sada - zaključio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike