Popuštaju snežni okovi u zapadnoj Srbiji: Nakon 15 dana ukinuta je vanredna situacija u Novoj Varoši

15.03.2022

12:08

0

Put preko Golije ka Novom Pazaru sada je prohodan za saobraćaj

Popuštaju snežni okovi u zapadnoj Srbiji: Nakon 15 dana ukinuta je vanredna situacija u Novoj Varoši
Sneg - Copyright RINA

Na teritoriji četiri mesne zajednice u Novoj Varoši nakon 15 dana od uvođenja, ukinuta je vanredna situacija. Teška mehanizacija uspela je da probije sve neprohodne i zavejane lokalne putne pravce.

- Sa poboljšanjem vremenskih uslova mašine su radile u punom kapacitetu, tako da su svi putevi osposobljeni, nema zavejanih deonica i odsečenih domaćinstava. Navikli smo na snežne padavine kad im vreme nije, ali nadam se da konačno zimi gledamo u leđa. Sada je omugućeno potpuno normalno funkcionisanje svih meštana i stekli su se uslovi za ukidanje vanredne situacije - rekao je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

RINA
 

Bolje vremenske prilike uslovile su i probijanje najrizičnije deonice u Srbiji tokom zimskih meseci.

Put preko Golije ka Novom Pazaru sada je prohodan za saobraćaj.

- Deonica Preko Brdo -Ovraćenica je prohodna, teška mehanizacija uspela je da pročisti zavejan put, a zbog ogromnih količina snega formirani su snežni tuneli visoki nekoliko metara. To je bio jedini neprohodan državni pravac na teritoriji opštine Ivanjica - kaže Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Putari su nakon nekoliko dana teške borbe uspeli da pročiste i put ka mladićima koji su ostali zavejani u jednom od planinskih zaseoka Golije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike