Vučević o izdvajanjima za zdravstvo: Zdravlje nam je na prvom mestu!

03.03.2022

14:35

0

Vučević je najavio da u narednim danima počinju radovi i na Domu zdravlja u Vidovdanskom naselju

Vučević o izdvajanjima za zdravstvo: Zdravlje nam je na prvom mestu!
miloš vučević (6) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Izdvajamo maksimalne iznose i dajemo sve od sebe da unapredimo zdravstvenu zaštitu u našem gradu, jer nam je svima zdravlje na prvom mestu, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na zvaničnom Instagram nalogu.

On je najavio da u narednim danima počinju radovi i na Domu zdravlja u Vidovdanskom naselju, ali je i podsetio na sve što je do sada urađeno, kao i koliko je novca uloženo.

 

 

Kovid bolnica na Mišeluku

Bolnica sa 624 bolničke postelje, od kojih je 220 na intenzivnoj, a 404 su na poluintezivnoj vezi, izgrađena je u rekordnom roku. Uloženo je oko 3.900.000.000 dinara

Dom zdravlja, Almaška 4 

U 2020. završeni su radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji objekta u Almaškoj ulici br. 4, namenjen zdravstvenoj zaštiti trudnica, majki i dece. Objekat ima suteren, prizemlje i sprat, ukupne površine 450 m2. Radovi su koštali bez opremanja 55.000.000 dinara, od toga Republika – Ministarstvo zdravlja je uložilo 16.700.000 dinara.

Dom zdravlja Liman

Rekonstruisana je trafo-stanica i postavljeno je spoljno fasadno osvetljenje, u šta smo uložili 24.600.000 dinara.

Novi Dom zdravlja Adice 

Novoizgrađeni Dom zdravlja Adice (1.000 m2), sa uređenim dvorištem i parkingom, ima prizemlje i sprat i predviđene su opšte i specijalističke službe Doma zdravlja Novi Sad: služba opšte medicine, pedijatrijska služba, stomatološka, ginekološka i laboratorijska služba. Bez opremanja objekta dosad je uloženo oko 240.000.000 dinara, i zaista ovaj dom zdravlja je moderno i kvalitetno opremljen, od dvorišta do unutrašnjosti. 

Ambulanta na Sajlovu

U novom objektu u naselju Sajlovo su prostorije: Mesne zajednice, Gradske biblioteke, Udruženja penzionera, Pošte, a uređen je prostor za ambulantu Doma zdravlja Novi Sad. Još veći projekti su pred nama. Novi Sad je grad budućnosti! Zajedno možemo sve!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike