Oštra zima još uvek pokazuje zube: Sneg na planinama zapadne Srbije pada satima, ponovo potpuno zavejan put preko Golije (FOTO)

28.02.2022

11:10

0

Ove zimske sezone obavljeno je nekoliko akcija spasavanja zavejanih putnika

Oštra zima još uvek pokazuje zube: Sneg na planinama zapadne Srbije pada satima, ponovo potpuno zavejan put preko Golije (FOTO)
RINA

Zima se i dalje ne predaje, a sneg u pojedinim delovima Zapadne Srbije pada tokom protekla 24 sata. Za noć je na Goliji palo preko 20 centimetara, a put Preko Brdo - Odvraćenica ponovo je neprohodan.

Visina snežnog pokrivača na ovom području dostiže i do metar, a čišćenje dodatno otežava jaka vejavica.

RINA
 

- Jak vetar pravi smetove visoke nekoliko metara, pa i pored svih napora putara deonica je neprohodna za saobraćaj. Ostali pravci su prohodni, nema zavejanih sela ni većih problema na kolovozima. Još jednom apelujemo na sve vozače da ne kreću na put preko Golije ka Novom Pazaru - izjavio je za RINU Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

Put Preko Brdo - Odvraćenica važi za najkritičniju deonicu tokom zimskih meseci, jer usled terena kroz koji prolazi vetar za samo nekoliko minuta napravi ogromne nanose koji potpuno parališu prolaz automobilima.

Ove zimske sezone obavljeno je nekoliko akcija spasavanja zavejanih putnika koji su i pored brojnih upozorenja ostali zaglavljeni u snegu.

Mećava na Zlatiboru i Zlataru otežava saobraćaj

RINA
 

Sneg koji duže od 48 sata pada na području Zlatibora i Zlatara zadao je veliku muku vozačima kao i žiteljima visokih planinskih sela. Snežne padavine uz pratnju jakog vetra juče i tokom noći stvarale su visoke nanose što otežava posao putarima.

Magistralni put od Uzica ka Prijepolju je prohodan ali se saobraćaj odvija otežano na deonici Borova Glava-Kokon Brod.

Pojedini seoski putevi su neprohodnih, ali su se meštani samostalno angažovali na čišćenju.

Saobraćaj na magistrali koja vodi ka Zlatiboru i dalje ka Crnoj Gori odvija se bez većih problema, a svi putevi su prohodni.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA