RHMZ izdao upozorenje: Preko noći dolazi do velike promene!

26.12.2020

13:49 >> 13:55

0

Autor: A. Bulatović

Kiša je prešla u susnežicu i sneg, a pokrivač od nekoliko centimetara već je formiran na Kamenoj Gori i Jabuci

RHMZ izdao upozorenje: Preko noći dolazi do velike promene!
sneg - Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da se do kraja dana i u toku noći u jugozapadnoj Srbiji očekuje stvaranje snežnog pokriča visine od pet do 15 cm, na planinama od 15 do 25 cm.

Od ponedeljka do srede u južnom Banatu duvaće jak jugoistočni vetar (košava), povremeno olujne snage, sa maksimalnom brzinom od 24 do 28 m/s, navedeno je u upozorenju objavljenom na sajtu RHMZ.

Kiša koja je padala tokom noći u ranim jutarnjim časovima prešla je u susnežicu i sneg, a snežni pokrivač od nekoliko centimetara već je formiran na Kamenoj Gori i Jabuci.

Pročitajte još:

– Za sada su svi putni pravci prohodni, u toku dana očekujemo intenzivnije snežne padavine – izjavio je Živko Kijanović, predsednik Mesne zajednice Kamena Gora.

Pexels

Velika količina kiše koja je pala u nižim delovima prijepoljkse opštine pokrenula je odrone, pa se vozačima savetuje oprez na deonici od Bistrice do Gostuna i granice sa Crnom Gorom.

Sneg već nekoliko sati intenzivno pada i na Zlatiboru, a u okolnim selima snežni pokrivač dostigao je visinu od deset cenitimetara.

– Prvi veći sneg ove sezone nije iznenadio putare, dežurne ekipe su spremne. Problem prave vozači koji nemaju adkevatne zimske pneumatike. Svi putevi preko Zlatibora su prohodni, nema zastoja u saobraćaju, ali apelujemo na sve na dodatni oprez u vožnji zbog loših vrmenksih uslova – rekao je Leko Korićanac, direktor “Puteva Užice”.

Snežne padavine nisu zaobišle ni Čačak, rano jutros kiša je prešla u susnežicu i sneg.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike