Granični prelazi u Srbiji: Šta se događa, nigde žive duše (FOTO)

26.12.2020

12:54

0

Autor: A. Bulatović

Interesantna scena na graničnim prelazima sa svih strana

Printscreen / AMSS

Iako se pre donošenja novih mera vezanih za granične prelaze na istima nalazio veliki broj vozila pri ulasku u našu zemlju, ovih dana, sada je drugačije stanje.

Jedva da se negde nazire pokoji automobil ili autobus, ali generalno stiče se utisak da svi koji su želeli da dođu iz inostranstva, to su uradili pre 22. decembra.

Podsetimo, radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, od 20. decembra 2020. godine licima koji dolaze u Republiku Srbiju, dozvoljen je ulazak u samo ako poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, ne stariji od 48 časova, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju.

Pročitajte još:

Negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, ne stariji od 48 časova, kao uslov za ulazak u Republiku Srbiju ne primenjuje se:

na strane državljane koji su u tranzitu kroz Republiku Srbiju. Tranzit za strane državljane se ograničava na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Republike Srbije;
na posadu i kabinsko osoblje vazduhoplova čije je krajnje odredište Republika Srbija;

– na posadu, osoblje i putnike koji su u tranzitu, odnosno transferu preko međunarodnih aerodroma Republike Srbije
– na akreditovane članove osoblja stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava i kancelarija međunarodnih organizacija, kao i članove njihovih porodica koji su nosioci posebnih ličnih karata, odnosno identifikacionih dokumenata izdatih od strane Ministarstva spoljnih poslova i Generalnog sekretarijata Vlade
– na maloletna lica starosti do 12 godina, ako roditelj, staratelj ili drugo lice koje je u pratnji deteta poseduje negativan RT-PCR test, ukoliko je potreban
– na strane državljane koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji
– na pripadnike stranih vojnih, policijskih i drugih službi bezbednosti koji su u tranzitu preko teritorije Republike Srbije ili dolaze u Republiku Srbiju radi izvršenja službenih zadataka uz prethodnu najavu.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti