Borba sa snežnom mećavom u Sjenici trajala satima, još jedan vozač izbavljen iz visokih smetova na Goliji (FOTO)

09.02.2022

10:40

0

Nadljudskim naporima uspeli da savladaju namete

Borba sa snežnom mećavom u Sjenici trajala satima, još jedan vozač izbavljen iz visokih smetova na Goliji (FOTO)
sneg Sjenica (3) - Copyright RINA

Uprkos brojnim i svakodnevnim apelima da se deonica preko Golije ka Novom Pazaru ne koristi usled loših vremenskih uslova i velikih snežnih nanosa, ekipe ivanjičkih putara ponovo su morali da spasavaju zavejanog vozača na Odvraćenici.

- Vozači se oglušuju na molbe i ne veruju kad se govori o izuzetno surovim i nepredvidivim uslovima stoga se upuštaju u vožnju. Još jedan putnički automobil ostao je zavejan u snežnim nanosima, a vozača smo brzo izvukli jer je na svu sreću mašina koja svakodnevno dežura na ovoj deonici bila blizu. Putni pravac Golijska reka - Preko Brdo - Odvraćenica u narednih 48 sati sigurno neće biti prohodan dok ne stabilizuju vremenski uslovi. Tada i mi možemo krenuti sa probijanjem snežnih tunela kako bi stanje bilo normalizovano - rekao je za RINU, Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

RINA
 

Situacija na teritoriji opštine Sjenica delimično je normalizovana, nakon što je saobraćaj usled formiranja ogromnih nanosa i snežne zavese bio obustavljen iz pravca Novog Pazara, Ivanjice i Raške.

- Kada je stao vetar, putari su uspeli da pročiste putne pravce. Prohodni su svi putevi osim deonice koja od Raške vodi prema Goliji. Sada je sva mehanizacija upućena ka tom putnom pravcu gde se radi na raščišćavanju. Borba sa snežnom olujom i nanosima trajala je oko 12 sati, nadamo se i konačnom prestanku padavina - izjavio je Senko Ibrović iz preduzeća "Novi Pazar Put".

Zavejana sela u Novoj Varoši

Usled obilnih snežnih padavina nekoliko sela na teritoriji opštine Nova Varoš i dalje su potpuno odsečena od sveta.

Najkritičnija situacija je u Bukoviku, Trudovu i Božetićima, a u dve osnovne škole đaci juče nisu pohađali nastavu.

- Sva rasploživa mehanizacija je na terenu, ali je veoma teško stanje u selima koja se nalaze na 1200 metara nadmorkse visine. Jak vetar za samo nekoliko trenutaka zaveje tek raščišćene puteve i ponovo dolazi do kolapsa. Ono što je jedina dobra stvar jeste da usled novih padavina nije došlo do kvara na elektromreži i sva domaćinstva imaju elektrinu energiju - izjavio je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

RINA
 

Magistralni put koji preko Zlatibora vodi ka Crnoj Gori je prohodan, ali usled odrona saobraćaj se u blizini mesta Bisttrica i Brodarevo odvija usporeno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike