Sneg zadao muke meštanima nadomak Topole: Visoko rastinje se sručilo na put (FOTO)

23.01.2022

16:53

0

Saobraćaj se odvija otežano, pre svega, na planinskim prevojima

Sneg zadao muke meštanima nadomak Topole: Visoko rastinje se sručilo na put (FOTO)
RINA

Sneg u Srbiji pada duže od deset sati, svi putevi su za sada prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano pre svega na planiskim prevojima.

Međutim, meštani sela u okolini Topole imaju muku sa visokim rastinjem, koje se pod težinom snega povija i stvara brojne probleme i pešacima i vozačima.

- Neraščišćene vrzine prave nam ogroman problem, čitave godine apelujemo da ih treba seći, ali na žalost ta muka nas prati i dok je lepo vreme i sada kada zaveje sneg. Grane su se posavijale do pola puta, ako neko ide pešice pogotovo po mraku treba da pocepa garderobu, ko nam dođe autom žali se da grane grebu vozilo - kažu meštani iz Đokić kraja u Donjoj Trešnjevici.

RINA
Problemi i za pešake i za vozače

Ista problem imaju i stanovnici u selu Krćevac, gde se kuće jedva naziru iza duge obrasle vrzine pokraj puta.

- Jedva sam prošao kolima. Sneg, loše vreme, put uzak a do pola kolovoza grane. Vlasnici parcela ne održavaju pored svojih njiva, nadležni nemaju rešenje i eto kako nam izgledaju sokaci po selima - priča Manja Gajić.

Inače, nadležni iz komunalne inspekcije su obilazili mesne zajednice, pisali opomene da se rastinje očisti a ne savesnim vlasnicima parcela koji nisu odradili taj posao pisali kazne. Međutim, na brojnim lokacijama problemi sa vrzinama su i dalje prisutni a najviše muka imaju meštani koji žive u blizini takvih puteva koje na žalost zaklanja gustiš samoniklog žbunja.

Bonus video:

instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA